Κορονοϊός: Έχουν αυξητική τάση στην Αττική τα λύματα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανησυχία προκαλεί η εκτίμηση καθηγήτριας Επιδημιολογίας για αυξητική τάση του ιικού φορτίου του κορονοϊού στα λύματα της Αττικής

Αυξητική τάση φαίνεται να παρουσιάζει το ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα της Αττικής σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 ενώ τα λύματα πήγα να πέσουν πριν από δέκα ημέρες, πλέον καταγράφεται αυξητική τάση.

Η κυρία Ψαλτοπούλου σχολίασε και τα κορονο-πάρτι του Σαββατοκύριακου σημειώνοντας ότι παρόλο που μιλάμε για εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν τηρούνται τα μέτρα με τις μάσκες αυξάνεται η πιθανότητα υπερμετάδοσης.

«Η εικόνα που έχουμε ακόμα και τώρα είναι μικτή προς αρνητική γιατί δεν έχουμε μπορέσει να κάμψουμε τους αριθμούς των νέων κρουσμάτων οι οποίοι επιφέρουν μια μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και το σύστημα υγείας που έχουμε δεν μπορεί να καλύψει από ένα σημείο και πέρα με τον σωστό τρόπο όλα αυτά τα κρούσματα και τις αθρόες εισαγωγές» συμπλήρωσε η κυρία Ψαλτοπούλου.

Όπως παρατήρησε «έχουμε σπάσει κάποια αρνητικά ρεκόρ που πρέπει να μας ενεργοποιήσουν».

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών συνέστησε υπομονή, ενώ όσον αφορά την εστίαση είπε ότι πρέπει να γίνει σε εξωτερικούς χώρους όταν το επιστρέψει και ο καιρός.