Τσικνοπέμπτη – Σούπερ μάρκετ: Μέχρι τι ώρα μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας;


Ωράριο σούπερ μάρκετ: Η πανδημία του κορονοϊού, έχει θέσει σε εφαρμογή νέα αυστηρότερα μέτρα – Το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ σήμερα, Τσικνοπέμπτη

Από σήμερα στις 6 το πρωί μέχρι τις 16 Μαρτίου, ισχύουν αυστηρά μέτρα, σε όλη τη χώρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Σήμερα, Τσικνοπέμπτη, όπως και κάθε Δευτέρα έως και Παρασκευή, τα σούπερ μάρκετ έχουν ωράριο λειτουργίας από τις 08:00 έως τις 20:00 με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας για τα Σαββατοκύριακα, η οποία τίθεται σε ισχύ από τις 19:00 έως τις 05:00, τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία, λειτουργούν με ωράριο από τις 07:00 έως τις 18:00.

Πλέον, από τη στιγμή που η απαγόρευση θα ξεκινάει στις 19:00, τα σούπερ μάρκετ θα μεταθέσουν το κλείσιμό τους για μία ώρα αργότερα στις 18:00.

Για την μετακίνηση προς κάποιο σούπερ μάρκετ, οι πολίτες πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 («Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ») ή να χρησιμοποιούν την αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης ή μια χειρόγραφη δήλωση.

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξετε σε περίπτωση ελέγχου.

Αναπροσαρμόζονται, όπως ανακοινώθηκε χθες, οι κωδικοί μετακίνησης (sms) 2,3 και 6 ως εξής:

Στο SMS 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.

Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Παράλληλα, όσον αφορά τον κωδικό (sms) 4, τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα, εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

Πηγή