Lockdown στην Αττική: Απαραίτητη η παράταση για 1- 2 εβδομάδες λέει μέλος της επιτροπής των ειδικών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παράταση τουλάχιστον μιας εβδομάδας ή ακόμη και δύο, του lockdown στην Αττική «έδειξε» ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

«Είναι ίσως απαραίτητο η Αττική να έχει παράταση των αυστηρών μέτρων για μια εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά το μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την πίεση του συστήματος υγείας επισημαίνοντας ότι δεν είναι ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων που απασχολεί τους ειδικούς, αλλά η κλινική εικόνα των ασθενών και όσοι χρειάζονται νοσηλείες.

Παράλληλα εμφανίστηκε προβληματισμένος για τις εστίες κρουσμάτων που εντοπίζονται σε ευαίσθητες δομές.

Τόνισε, δε, ότι πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή ακόμα και μετά τον εμβολιασμό υπογραμμίζοντας ότι μέχρι να υπάρξει μια καλύτερη επιδημιολογική εικόνα πρέπει να συνεχιστεί η τήρηση και εφαρμογή των μέτρων, ακόμη και από όσους έχουν ήδη λάβει το εμβόλιο.

«Δεν σημαίνει κάναμε το εμβόλιο σταματάμε να φοράμε τη μάσκα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις μεταλλάξεις, επιβεβαίωσε ότι η βρετανική έχει μεγαλύτερο μέλος μεταδοτικότητας. Όπως εξήγησε, «είναι πιο μεταδοτική κατά 35-40%, αυτό έχει ξεκαθαριστεί».

Πηγή