Ποια καταστήματα άνοιξαν λόγω «Μήδειας»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με 3.500 νοικοκυριά να παραμένουν χωρίς ρεύμα, άρα και χωρίς συσκευές θέρμανσης , για πολλοστή μέρα εξαιτίας της κακοκαιρίας Μήδεια, η κυβέρνηση ανακοίνωσε εκτάκτως ότι ανοίγουν συγκεκριμένα μαγαζιά στα βόρεια και ανατολικά της πρωτεύουσας. Το μέτρο θα έχει ισχύ έως και τις 28/02, όπως ανακοίνωσε εκτάκτως, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, για να προλάβουν όλοι οι πολίτες να αγοράσουν θερμαντικές συσκευές.

Εκάλη, Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμος είναι οι περιοχές στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ που παραμένουν χωρίς ρεύμα, εξαιτίας των προβλημάτων και του αλαλούμ ευθυνών που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Από την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και έως και τις 28 Φεβρουαρίου, επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν τους παρακάτω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας:
ΚΑΔ 47.52.45.06 → Λιανικό εμπόριο σωμάτων καλοριφέρ για κεντρική θέρμανση, που δεν θερμαίνονται ηλεκτρικά, από σίδηρο ή χάλυβα.
ΚΑΔ 47.59.58.16 → Λιανικό εμπόριο θερμαντήρων αέρα ή διανεμητών θερμού αέρα π.δ.κ.α. από σίδηρο ή χάλυβα, μη ηλεκτρικών.
ΚΑΔ 47.59.58.22 → Λιανικό εμπόριο μερών θερμαστρών, κουζινών, συσκευών για το ζέσταμα φαγητών και παρόμοιων μη ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.

Τα μαγαζιά αυτά όπως είναι φυσικό θα ανοίξουν με βάσει τα μέτρα κατά του κορωνοϊού που ισχύουν ήδη. Οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρούν την αναλογία ενός ατόμου για κάθε 25 τμ,, οι δε πολίτες να στέλνουν sms 2 στο 13033 ή να συμπληρώνουν έντυπη βεβαίωση και να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά μάσκα.