Lockdown στην Αττική: Στο τραπέζι η παράταση – Τα στοιχεία που ανησυχούν τους ειδικούς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το lockdown στην Αττική ισχύει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου αλλά πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για παράταση.

Αυτό που προβληματίζει είναι ότι πλησιάζουν οι ημέρες κατά τις οποίες θα παρατηρηθεί αύξηση των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων πριν την απόφαση για επιβολή locdkown στην Αττική.

«Υπάρχει μεγάλη αγωνία για τις εντατικές» δηλώνει χαρακητριστικά στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ήδη η κατάσταση για τις ΜΕΘ στην Αττική πλησιάζει να γίνει οριακή καθώς, σύμφωνα με το MEGA, απομένουν μόλις 23 κενές κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Δεύτερο στοιχείο προβληματισμού είναι η αύξηση των ενεργνών κρουσμάτων καθώς ενώ την περασμένη Παρασκευή υπολογίζονταν σε περίπου 10.000, την Τρίτη υπολογίστηκαν σε 15.400, μια αύξηση της τάξης του 54%.

Στο πλαίσιο αυτό τα τελευταία 24ωρα μέλη της επιτροπής, γιατροί σε νοσοκομεία αλλά και άλλοι επιστήμονες που παρακολουθούν την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα στην καλύτερη περίπτωση εκφράζου την ελπίδα τους να μην χρειαστεί παράταση ενώ στη χειρότερη εκφράζονται ανοιχτά υπέρ της πάρατασης του lockdown από διάστημα μιας εβδομάδας έως και τρεις εβδομάδες με τους πιο ανήσυχους να ζητούν επανάληψη του σκληρού lockdown του Μαρτίου.

Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για την Αττική 538 νέες μολύνσεις εκ των οποίων οι 170 βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

Τα κρούσματα σε όλη την επικράτεια έφτασαν τα 1.121 με την αύξηση να είναι σχετικά αναμενόμενη σε σχέση με τα προηγούμενα τρία 24ωρα καθώς διενεργήθηκε και μεγαλύτερος αριθμός ελέγχων, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες φτάνοντας τους 309 (66.7% άνδρες).
Σημειώνεται ότι η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη, ενώ τo 87.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή