Lockdown: Κλείνουν τα σχολεία της Αθήνας – Ξεκινά πάλι η «μάχη» της τηλεκπαίδευσης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το ολικό lockdown που ανακοινώθηκε την Τρίτη (9/2) κλείνει εκ νέου τα σχολεία όλων των βαθμίδων μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το τηλεοπτικό του διάγγελμα το απόγευμα της Τρίτης (9/2)

Κλειστά θα είναι από την Πέμπτη (11/2) στις τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Αττική για δυο εβδομάδες, μετά την απόφαση για το νέο ολικό lockdown και τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Η εκπαίδευση αναμένεται να συνεχιστεί υπό την μορφή της τηλεκπαίδευσης, όπως δηλαδή γινόταν και πριν από μερικές εβδομάδες. Σημειώνεται ότι τα λύκεια ήταν έτσι κι αλλιώς κλειστά, καθώς η Αττική βρισκόταν στη Β κατηγορία «κόκκινη» στον επιδημιολογικό χάρτη.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας απέστειλε σήμερα εγκύκλιο για την τηλεκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε σε Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί λόγω covid-19, συστήνεται το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης να εφαρμόζεται πρωινές ώρες όπως και στη δια ζώσης διδασκαλία, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να αποφευχθεί η αναστάτωση στο πρόγραμμα των μαθητών/τριών.

Οι παραπάνω οδηγίες δίνονται προς όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της χώρας, με εγκύκλιο που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας του υπ. Παιδείας Σίσσυ Γκίκα.

Πηγή