ΣΟΚ: Μαχαίρωσαν μαθητή για κόντρα μεταξύ περιοχών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε κόντρα που θυμίζει άλλες εποχές, μεταξύ ομάδων ανηλίκων από διαφορετικές περιοχές των νοτίων προαστίων της Αθήνας, αποδίδουν αστυνομικές πηγές τις δύο επιθέσεις που καταγράφηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Έλενας Βενιζέλου στην Αργυρούπολη.

Τα θύματα ήταν δύο ανήλικοι, ένας 15χρονος και ένας 17χρονος. Ο τελευταίος δέχθηκε μαχαιριές κοντά στο λαιμό, στα πλευρά και στο μηρό. Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, πήρε εξιτήριο και οδηγήθηκε μαζί με τους γονείς του στο Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπου αναγνώρισε δύο από τους δράστες της επίθεσης.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι να έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ ανηλίκων από την Τερψιθέα (Άνω Γλυφάδα) και την Αργυρούπολη. Οι δράστες των δύο επιθέσεων του Σαββάτου ανήκαν σε ομάδα περίπου 30 ατόμων, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το Σάββατο κοντά στο βουνό της Τερψιθέας. Από εκεί κατέβηκαν όλοι μαζί στην Αργυρούπολη, έχοντας οργανώσει και σχεδιάσει τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν.

Το Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού – Αργυρούπολης εξιχνίασε την υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προχωρήσει ήδη σε τρεις συλλήψεις. Πρόκειται για δύο 15χρονους και έναν 16χρονο (δύο αλβανικής καταγωγής και ένας ελληνικής), οι οποίοι είναι μαθητές επαγγελματικού λυκείου.

Η πρώτη επίθεσή τους είχε θύμα έναν 15χρονο, τον οποίον χτύπησαν άγρια για να του αρπάξουν το κινητό τηλέφωνο και όσα χρήματα είχε πάνω του. Ελάχιστα λεπτά αργότερα, θύμα ληστείας έπεσε ένας 17χρονος, τον οποίον μάλιστα μαχαίρωσαν προκειμένου να του αρπάξουν ότι είχε πάνω του. Μάλιστα, το παιδί χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» για νοσηλεία, καθώς μία από τις μαχαιριές έφτασε κοντά στην καρωτίδα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «τα περιστατικά μπορεί αρχικά να έμοιαζαν με ληστείες, ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι πιθανότατα δεν είναι απλές ληστείες αλλά κρύβουν άλλα κίνητρα που σχετίζονται με κόντρες ανάμεσα σε διαφορετικές περιοχές ή ακόμα και σχολεία. Όλα είναι υπό διερεύνηση».

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής στο Τμήμα Ασφαλείας βρίσκονταν οι γονείς τόσο των θυμάτων όσο και των δραστών. Το περιστατικό έχει θορυβήσει τους γονείς των περιοχών αυτών, καθώς οι δράστες έφτασαν στο σημείο να βγάλουν μαχαίρι.

Πηγή