Τουρκία: «Λάδι στη φωτιά» από MME – Χαρακτηρίζουν «αιτία πολέμου» τις δηλώσεις Δένδια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο στόχαστρο των ΜΜΕ της Τουρκίας ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας.

Υιοθετώντας τη γραμμή του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας με τις προκλητικές του δηλώσεις κατά της Ελλάδας, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν λέξεις όπως «σκάνδαλο», «πρόκληση» και «αιτία πολέμου» για όσα είπε στη Βουλή την Τρίτη ο Νίκος Δένδιας.

Οι δηλώσεις που εξόργισαν τους Τούρκους αφορούσαν την πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει σε επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νότια και ανατολικά της Κρήτης.

Για «Προκλητική προσέγγιση από την Ελλάδα! Η Τουρκία θυμίζει το casus belli» κάνει λογο η Μιλλιέτ σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις Δένδια υπονομεύουν την έναρξη των διερευνητικών επαφών που είναι προγραμματισμένο να επανεκκινήσουν τη Δευτέρα..

Τον τίτλο «Η απόφαση της Ελλάδας ξεκινά πόλεμο» επιλέγει η Γενί Τσαγ ενώ η Τακβίμ στο ίδιο μήκος κύματος επιλέγει ως τίτλο: «Αιτία πολέμου. Ακραία κίνηση στην Ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα, λίγο πριν τις συνομιλίες».

Για «Ανακοίνωση σκάνδαλο από την Ελλάδα, έβαλαν στο μάτι τουρκικά νησιά» κάνει λόγο, τέλος, δημοσίευμα της ιστοσελίδας ahaber.com

Πηγή