Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Σύψα για την Αττική – Φοβόμαστε «έκρηξη» κρουσμάτων Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Νίκος Σύψας προειδοποίησε για απότομη «έκρηξη» κρουσμάτων ειδικά στην Αττική για τον κορονοϊό.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας εξέφρασε τον φόβο του ότι υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει επιδημιολογική έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ειδικά στην Αττική.

Όπως εξήγησε στο ΟΡΕΝ το πρόβλημα είναι ότι μια τέτοια έκρηξη δεν θα γίνει σταδιακά αλλά απότομα.

Ερωτηθείς για το σκεπτικό πίσω από την επαναλειτουργία με φυσική παρουσία Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων ο κ. Σύψας απάντησε πως σε κάθε περίπτωση λαμβάνεται ένα ρίσκο και πως ζούμε σε εποχές μεγάλης αστάθειας όπου τα δεδομένα αλλάζουν ανά ημέρα υπενθυμίζοντας πως η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει κάθε Παρασκευή για να πάρει τις αποφάσεις της.

Δεν απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα ανά πάσα στιγμή για περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Λάρισα και η Λακωνία.

Σε ό,τι αφορά στην επαναλειτουργία καθημερινών δραστηριοτήτων, ο κ. Σύψας ανέφερε πως προτεραιότητα έχουν τα σχολεία, σειρά θα πάρει το λιανεμπόριο και τελευταία θα ανοίξει η εστίαση.

Τόνισε, τέλος, ότι εξακολουθεί να υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Επιτροπή και την κυβέρνηση, παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς.

Πηγή