Lockdown – Οικονόμου: «Υπάρχουν πληροφορίες για συγκεντρώσεις» – Σε επαφή η ΕΛ.ΑΣ. με Εισαγγελείς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι παρέμβαση θα γίνουν παρουσία εισαγγελέα στις περιπτώσεις που χρειαστεί προειδοποίησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Στους δρόμους σε όλη την επικράτεια θα βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας, τόσο σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς όσο και αύριο. Σύμφωνα με τον υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, «οι έλεγχοι θα κλιμακώνονται όσοι περνάει η ώρα και πηγαίνουμε προς το απόγευμα».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι σήμερα Πέμπτη (31.12) και αύριο η αστυνομία θα βρίσκεται στους δρόμους, καθώς δεν έχουν δοθεί ρεπό στους αστυνομικούς.

Ο ίδιος στη συνέχεια έκανε γνωστό, ότι τα Χριστούγεννα δεν υπήρξαν καταγγελίες για συνωστισμό σε σπίτια παρά μόνο ορισμένες μικρές παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες για συγκεντρώσεις. Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι στα σπίτια δεν είναι αυτοσκοπός, και είναι σημαντικό το ζήτημα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης.

Τέλος, σημείωσε πάντως ότι οπού χρειαστεί να επέμβουν, η Aστυνομία θα είναι σε επαφή με τις εισαγγελικές αρχές και η όποια παρέμβαση θα γίνει παρουσία εισαγγελέα.

Πηγή