Χουλιάρας για σεισμό στη Θήβα: Η περιοχή συνηθίζει να δίνει τέτοιες μικροσεισμικές δονήσεις

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σεισμός Τώρα: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (2/12), στις 10:54, σε περιοχή του νομού Βοιωτίας, κοντά στη Θήβα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κατά τα δεδομένα του Ινστιτούτου, ο σεισμός το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 11 χλμ. ανατολικά της Θήβας και στα 49χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 2 χλμ.

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας με ανάρτηση του του Facebook αναφέρει πως «η περιοχή συνηθίζει να δίνει τέτοιες μικροσεισμικές δονήσεις».

Ο κ. Χουλιάρας αναφέρει σχετικά:

«Ο επιφανειακός σεισμός μεγέθους 4,4 Richter στις 12:54 το μεσημέρι έγινε σε απόσταση 46 χλμ. ΒΒΔ της Αθήνας με το επίκεντρο 11 χλμ. ανατολικά της Θήβας. Η περιοχή συνηθίζει να δίνει τέτοιες μικροσεισμικές δονήσεις και παρακολουθείτε ενόργανα με το φορητό σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που έχει εγκατασταθεί εδώ και αρκετό καιρό στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας».