Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Πόσοι θα χάσουν τη ζωή τους από όσους βρίσκονται σε ΜΕΘ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Προφανώς θα αυξηθούν οι νεκροί, όμως αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτή τη φάση. Ας μας γίνει το μάθημα πάθημα», ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος

Για πολύ μεγάλη διασπορά της πανδημίας του κορονοϊού που ότι πρέπει να ελεγχθεί μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Αναφορικά με τους διασωληνωμένους ο καθηγητής ανέφερε ότι από τους 480 ασθενείς που βρίσκονται στις ΜΕΘ, τουλάχιστον οι 200 θα χάσουν τη μάχη και θα καταλήξουν, ένα ποσοστό που φτάνει το 40%.

«Προφανώς θα αυξηθούν οι νεκροί, όμως αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτή τη φάση. Ας μας γίνει το μάθημα πάθημα, ώστε να μην ξαναφτάσουμε εδώ», υπογράμμισε ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, εξήγησε ότι η καραντίνα είναι αποτελεσματική όσο και ο κάθε ένας από εμάς τηρεί τα μέτρα, καθώς δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός δίπλα σε κάθε πολίτη.

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε θα πρέπει πρώτα να ελεγχθεί η τεράστια διασπορά και πως θα πρέπει να ανοίξουν μόνο οι δραστηριότητες που δεν δημιουργούν πρόβλημα, με βάση και την εμπειρία που υπάρχει.

Έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το λιανεμπόριο για το οποίο πρότεινε μάλιστα να λειτουργεί με ραντεβού κατά τα πρότυπα των κομμωτηρίων.

Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, εκτίμησε ότι ακριβώς επειδή η πανδημία είναι σε έξαρση τα αποτελέσματα των μελετών θα έρθουν γρήγορα και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα είναι ασφαλές.

Κάλεσε τους πολίτες να σταματήσουν να φοβούνται τα εμβόλια, καθώς ο κίνδυνος δεν προέρχεται από αυτά, αλλά από την έλλειψή τους. Αν θέλει κάποιος να δει πως είναι ένας κόσμος χωρίς εμβόλιο, να δει το 2020 που ήταν η χρονιά που δεν είχαμε εμβόλιο για τον κορωνοϊό, τόνισε ο καθηγητής.