Πολεμικό Ναυτικό: Σπουδαία κίνηση κατά της υπογεννητικότητας – Συνεργασία με την HOPEGenesis

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δράσεις που ενισχύουν τους δεσμούς με την κοινωνία.

Οι αριθμοί που καταγράφονται στα στατιστικά δεδομένα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), για την εξέλιξη των δημογραφικών μεγεθών, είναι αμείλικτοι: Η Ελλάδα πεθαίνει από την υπογεννητικότητα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο πληθυσμός της χώρας μας συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο, με τους θανάτους να υπερτερούν κατά πολύ των γεννήσεων. Μια λαμπρή πρωτοβουλία για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, ακούει στο όνομα HOPEgenesis.

Στόχος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας HOPEgenesis είναι να υπενθυμίσει το δικαίωμα της μητρότητας στις γυναίκες και βασική αποστολή της είναι να προσφέρει ολοκληρωμένη, δωρεάν ιατρική περίθαλψη και υποστήριξη από τη αρχή της κύησης έως την ημέρα του τοκετού.

Το Πολεμικό Ναυτικό, με την πολυεπίπεδη και εξαιρετικά σημαντική του δράση, ενισχύοντας τους δεσμούς με την κοινωνία, ενώνει τις δυνάμεις του με το HOPEgenesis πραγματοποιώντας σημαντικές δράσεις κατά της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, υπεγράφη στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και της HOPEgenesis, προκειμένου να προχωρήσουν από κοινού σε δράσεις με σκοπό την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως την ενίσχυση των πληθυσμών 24 ακριτικών νησιών της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, Το Πολεμικό Ναυτικό πρόκειται να παρέχει, μέσω της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, υπηρεσίες θεραπειών υπογονιμότητας σε γυναίκες του προγράμματος που είναι μόνιμοι κάτοικοι 24 ακριτικών νήσων, ενώ η εταιρεία HOPEgenesis πρόκειται να τους παρέχει τις υπηρεσίες της, ήτοι κάλυψη εξόδων τοκετού, εξετάσεων, μεταφορικών, διαμονής κλπ.

Τα νησιά που καλύπτει το μνημόνιο, είναι τα εξής: Άγιος Ευστράτιος, Γαύδος, Κάσος, Λειψοί, Σκύρος, Φούρνοι, Ανάφη, Δονούσα, Καστελόριζο, Νίσυρος, Σχοινούσα, Χάλκη, Αρκιοί, Ηρακλειά, Κίμωλος, Οινούσσες, Τήλος, Ψαρά, Αστυπάλαια, Θύμαινα, Κουφονήσια, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ψέριμος.

Το εν λόγω μνημόνιο υπεγράφη, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, από τον κ. Στέφανο Χανδακά, πρόεδρο της εταιρείας HOPEgenesis και τον Υποναύαρχο (ΥΙ) Δ. Δαμιανό ΠΝ εκ μέρους του ΠΝ.

Πηγή