ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτά τα μέτρα εξετάζονται στην Αττική

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Και την Τρίτη τα μισά κρούσματα της επικράτειας εντοπίζονται στην Αττική, η οποία «φλέγεται» παρά τα περιοριστικά μέτρα που είναι ήδη σε εφαρμογή. Ο ιός, όπως δείχνουν τα στοιχεία, εξαπλώνεται και κυκλώνει επικίνδυνα την Αττική.

Δυσάρεστα είναι τα νέα για την Αττική, όπου παρά τα μέτρα ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται καθημερινά. Την Τρίτη ανακοινώθηκαν 240 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στο λεκανοπέδιο, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Τα στοιχεία δείχνουν πως νέα μέτρα θα έρθουν σύντομα για την Αττική, καθώς δύο εβδομάδες μετά τα πρώτα, τα κρούσματα στην Αθήνα αντί να μειώνονται αυξάνονται.

Την ίδια ώρα από τα 2.600 τεστ που διενήργησε ο ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας 61 βγήκαν θετικά.

Τις επόμενες ώρες κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θα επανεκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αναζητηθούν εκ νέου τρόπους για να ανακόψουν την ξέφρενη πορεία του ιού στην Αττική.

Κρίσιμη σύσκεψη Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει σύσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Η χθεσινή έξαρση των κρουσμάτων, μάλιστα, θορύβησε το Μέγαρο Μαξίμου και το ζήτημα των κρουσμάτων αναμένεται να συζητηθεί.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι

Στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα «αυτοπεριορισμός ή καραντίνα». Ένα από τα επόμενα μέτρα που αναμένεται να εφαρμοστεί είναι οι μάσκες σε όλους τους χώρους, τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς.

Οι λοιμωξιολόγοι έχουν ήδη παρουσιάσει τις προτάσεις τους,

  • όπως να κλείνει νωρίτερα η εστίαση, στις 10 ή στις 11,
  • καθώς και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.