Κορονοϊός: Ολοταχώς για lockdown – Η πιθανή ημερομηνία και οι περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική «χτυπούν» καθημερινά «κόκκινο».

Επιδημιολογικά η εικόνα παραπέμπει στον περασμένο Μάρτιο, όταν τα μέτρα κατά του κορονοϊού λαμβάνονταν το ένα μετά το άλλο, προκειμένου να αναχαιτιστεί το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί πλέον σε εφαρμογή έχουν θέσει σε ένα ήπιο lockdown την Αττική.

Μάλιστα, τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα μας (453 συνολικά και 184 εξ αυτών στο Καρά Τεπέ)

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι αν τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική δεν μειωθούν το επόμενο διάστημα, κανένας δεν αποκλείει το lockdown.

Μάλιστα, οι λοιμωξιολόγοι που συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνουν ότι αν τα έκτακτα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από τις 21 Σεπτεμβρίου και θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, δεν αποδώσουν, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.

Βέβαια, στην κυβέρνηση θέλουν να αποφευχθεί το lockdown, γι’ αυτό και οι συζητήσεις είναι καθημερινές και εξετάζεται πολύ προσεκτικά ο αριθμός των κρουσμάτων και η εφαρμογή των μέτρων.

Σε 9 μέρες από σήμερα λοιπόν, η 30ή Σεπτεμβρίου, έχει οριστεί ως η ημέρα, που θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν νέα, σκληρότερα μέτρα, που αυτομάτως θα επιτείνουν τη διάρκεια των τρεχόντων μέτρων ή θα πάμε σε οριζόντιο lockdown.

Ποιοι δήμοι είναι στο «κόκκινο»

Την ίδια ώρα που τα σενάρια για νέα μέτρα στην Αττική υπάρχουν στην ατζέντα της κυβέρνησης εάν φυσικά τα κρούσματα κορονοϊού δεν μειωθούν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, από τα συνολικά 4.084 ενεργά κρούσματα στη χώρα, τα 2.100 εντοπίζονται στην Αττική και από αυτά τα 966 βρίσκονται στον δήμο Αθηναίων.

«Η Περιφέρεια Αττικής και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το “κόκκινο”. Και το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε. Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ποιες περιοχές στην Αττική είναι στο «κόκκινο»

Τα Κάτω Πατήσια, η Κυψέλη, τα Σεπόλια και η Κάτω Κυψέλη είναι μεταξύ των περιοχών με το υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, ενώ ολόκληρη η Αττική βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ειδικών, οι οποίοι δίνουν έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, στο Δήμο Πειραιά, στο Δήμο Κηφισιάς, αλλά και σε άλλους Δήμους των βορείων προαστίων όπως οι Δήμοι Αμαρουσίου και Φιλοθέης – Ψυχικού.

Πηγή