Φωτιά ΤΩΡΑ: Πύρινα μέτωπα σε Κορινθία, Λακωνία, Ρόδο, Ηράκλειο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μεγάλα μέτωπα.

Μάχη σε τέσσερα μεγάλα μέτωπα δίνει η Πυροσβεστική με τους θυελλώδεις ανέμους να δυσχαιρένουν το έργο της κατάσβεσης.

Μεγάλο μέτωπο στη Λακωνία

Συγκεκριμένα, στις φλόγες τυλίχθηκε δασική έκταση στην περιοχή Ξηρόκαμπος Νεμέας, στην Κορινθία, όπου επιχειρούν 44 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 14 οχήματα, δύο ελικόπτερα και ισάριθμα αεροσκάφη.

Καλύτερη η εικόνα στη Ρόδο

Και στη Ρόδο, καίγεται χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Γεννάδι, όπου έσπευσαν 18 πυροσβέστες με επτά οχήματα κι ένα ελικόπτερο.

Ελεγχόμενη η φωτιά στο Ηράκλειο

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα και σε χορτολιβαδική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου του δήμου Φαιστού Ηρακλείου Κρήτης. Επί ποδός βρίσκονται 24 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και επτά οχήματα.

51 δασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, κατά το τελευταίο 24ωρο (19:00) εκδηλώθηκαν πανελλαδικά 51 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 602 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 223 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Την ίδια ώρα, με βάση τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ, για αύριο, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Εύβοια και Χίο.

Στις περιοχές αυτές το πυροσβεστικό προσωπικό τίθεται σε μερική επιφυλακή από τις 07:30 της Δευτέρας, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα θα είναι όλες οι υπόλοιπες Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.