Κορονοϊός: Συναγερμός στο Άγιο Όρος – Μεγάλη ανησυχία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανησυχία στον Άθω.

Όπως είναι γνωστό, το Άγιον Όρος επισκέπτονται άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, και όχι από κάποια συγκεκριμένη περιοχή, το ιατρικό παρελθόν των οποίων δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί.

Επιπλέον επικρατεί προβληματισμός και για τον συνωστισμό σε αγιορείτικα πανηγύρια, και μάλιστα σε μικρούς χώρους, όπως κελιά, σκήτες, μονές με μικρά καθολικά κ.ά.

Κάποιες μονές σκέπτονται να πάρουν πρόσθετα μέτρα για τις πανηγύρεις τους, αλλά υπάρχει και το πρόβλημα των Κελιών, που δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν.

Ηη ανησυχία αυξάνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι αυξημένα κρούσματα κορονοϊού έχουν εμφανιστεί στα «περίχωρα» του Αγίου Όρους, σε περιοχές που γειτνιάζουν σε αυτό ή είναι σχετικά κοντά, από τις οποίες προέρχεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών ή εργαζόμενων, όπως η Χαλκιδική, η Θεσσαλονίκη, η Ξάνθη, η Μαγνησία και άλλες.

Αυτό που τονίζουν πηγές που γνωρίζουν καλά την αγιορειτική πραγματικότητα είναι ότι εάν ο κορονοϊός περάσει σε κάποια μονή τα αποτελέσματα μπορεί να είναι δραματικά, καθώς μεγάλο ποσοστό μοναχών ανήκουν είτε στους ηλικιωμένους είτε σε ευπαθείς ομάδες.

Οι Αγιορείτες πατέρες προσεύχονται και στηρίζονται στην Παναγία, που έχει υποσχεθεί ότι θα είναι για αυτούς «γιατρός», αλλά δεν πρέπει να περιφρονούν τον κίνδυνο που είναι υπαρκτός.