Μάνη : 42 χρόνια εστιατόριο ΚΑΜΠΙΝΑΡΑ !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό στέκι που έχει μυρωδιά Μάνης !

- Ο κόσμος προτιμά και αγαπάει την ΚΑΜΠΙΝΑΡΑ τόσο για το μενού της όσο και για οικογένεια που έχει την επιχείρηση !

- Όταν πας μια φορά σίγουρα θα ξαναπάς !

...γράφει η Στεφανία Βενιέρη

Η Καμπινάρα  φτιάχτηκε αρχικά σαν εξοχικό από τον Κούλη Κολοκούρη γνωστό στους αγαπημένους του συντοπίτες ως ΅Ο Μπάρμπα Φαλίδος¨.

Το 1978 ήρθε η ιδέα μιας και είναι πέρασμα από τα Σπήλαια Διρού να γίνει μαγαζί. Έτσι στις αρχές Ιουνίου του 1979 το μαγαζί άρχισε να λειτουργεί ως ταβέρνα - εστιατόριο. Όλες οι γενιές της οικογένειας Κολοκούρη τα τελευταία 42 χρόνια έχουν αφιερωθεί στο να κρατάνε τη παράδοση ζωντανή με αγάπη και μεράκι που βγαίνει προς τα έξω μόλις κάποιος την επισκεφτεί. 

Τα πρώτα χρόνια ο Μπάρμπα Φαλίδος  είχε τη βοήθεια της μητέρας του Κανέλας και της συζύγου του της Κυρά - ΑθηνάςΣτο πέρασμα του χρόνου την Καμπινάρα ανέλαβαν τα παιδιά της οικογένειας, Μιχάλης, Ηλίας, Παναγιώτης, Σταμάτης και η Κανέλλα. Τώρα έχουν αναλάβει τα εγγόνια της οικογένειας. Όταν κάποιος επισκεφτεί την Καμπινάρα θα νιώσει άμεσα την οικογενειακή Μανιάτικη φιλοξενία.

Η ονομασία Καμπινάρα σημαίνει ο μεγάλος κάμπος και έχει μία ειρωνική σημασία καθώς το μαγαζί είναι το μόνο μικρό ίσιωμα στην πλαγιά που βρίσκεται, σε αντίθεση με τις περιοχές Καμπινάρια και Καμπιναρακιά που έχουν μεγάλα ισιώματα και μεγάλους κάμπους.

 Μέσα σε ένα κλίμα ζεστασιάς και άνεσης ο πελάτης απολαμβάνει τις μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις. Οι γυναίκες της οικογένειας ετοιμάζουν παραδοσιακά πιάτα και παράλληλα δοκιμάζουν νέες ιδέες συνεχώς. Η καλή πρώτη ύλη είναι η βάση όλων των φαγητών. Πάντα χρησιμοποιούν δικός λάδι και δικές τους ελιές, χόρτα και ψάρια. Ελαιόλαδο μόνο και ποτέ σπορέλαιο. Ο τρόπος που αναμυγνείεται το λάδι στο ψήσιμο των κρεάτων και τα μαντεμένια σκεύη έχουν ως αποτέλεσμα τη μοναδικότητα στη γεύση...τα κάνουν απλά μοναδικά !Από το προσωπικό τους μποστάνι παίρνουν τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, τα πεπόνια, τα καρπούζια και ο πελάτης απολαμβάνει τα φυσικά προϊόντα

Η Καμπινάρα είναι διαχρονική αξία που εξελίσσεται συνεχώς. Πελάτες από όλα τα μέρη της χώρας όταν θα έρθουν μία φορά σίγουρα θα ξαναπάνε!!!       

 Εδώ οι πελάτες είναι φίλοι ! 

Είναι οικογένεια !

Επισκεφτείτε την Καμπινάρα και θα το δείτε !