Καιρός: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος – Πού σημειώθηκε η υψηλότερη θερμοκρασία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Καιρός: Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε για μία ακόμη ημέρα η θερμοκρασία στην χώρα μας – Σε ποια περιοχή καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία

«Καμίνι» και σήμερα η χώρα με την θερμοκρασία το μεσημέρι να φτάνει έως και τους 39 βαθμούς κελσίου!

Δείτε στον παρακάτω πίνακα τις 8 υψηλότερες θερμοκρασίας που κατέγραψε το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr:

Μια ζεστή νύχτα στην Αθήνα

Στο μεταξύ, η θερμοκρασία στην Αττική το βράδυ της Τετάρτης 01/07 προς Πέμπτη 02/07 διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Δείτε στον παρακάτω χάρτη την κατανομή της ελάχιστης τιμής της. Όπως προκύπτει, εκτός από κάποιους σταθμούς μεγάλου υψομέτρου στα βόρεια του νομού, η θερμοκρασία στη Αττική δεν έπεσε κάτω από τους 24 βαθμούς, ενώ ιδιαίτερα σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά η ελάχιστη ήταν πάνω από 27 βαθμούς Κελσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υψηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο σταθμό της Νίκαιας και ήταν ίση με 28.3 βαθμούς.

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για την Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στην Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς κελσίου με την μέγιστη στα παραθαλάσσια να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει η πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 22 και 35 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 και στα ηπειρωτικά κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Βόρειοι 2 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή