Κορονοϊός- Γώγος: Γιατί η Ελλάδα κατατάσσεται στις πιο ευάλωτες χώρες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τον λόγο για τον οποίο η Ελλάδα κατατάσσεται στις πιο ευάλωτες χώρες στον κορονοϊό, σύμφωνα με δημοσίευση του ευρωπαϊκού περιοδικού General Public Health, αναφέρθηκε ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου (20/06), ο καθηγητής εξήγησε ότι χώρες όπως η Ελλάδα, η Γερμανία και η Σουηδία κατατάσσονται στις πιο ευάλωτες στον ιό γιατί έχουν γερασμένο πληθυσμό και πληθυσμό με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που ζουν πολύ καιρό. Αυτό, σύμφωνα με τον καθηγητή, σημαίνει ότι ναι μεν αντιμετωπίζονται καλά από το σύστημα υγείας γιατί ζουν πολύ καιρό, αλλά ταυτόχρονα πρόκειται για έναν πληθυσμό ευάλωτο που αν ο ιός διασπαρεί στην χώρα μας τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα.

«Γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί», είπε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Γώγος.

Παράλληλα, ο καθηγητής Ιατρικής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως υπάρχει μια δραστηριότητα του ιού. «Δεν έχει σταματήσει να υπάρχει και σε μερικές περιοχές όπου αρχίζουν να χαλαρώνουν τα μέτρα αυτό επανεμφανίζεται με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιοχή της Ξάνθης» επεσήμανε.

Υπογράμμισε, δε, ότι στην υπόλοιπη χώρα δεν είχαμε κυκλοφορία του ιού και αυτό φάνηκε από την παρακολούθηση μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα αποτελέσματα της καραντίνας ήταν ικανοποιητικά γι’ αυτό δεν είχαμε δραστηριοποίηση του ιού σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και γι αυτό πρέπει να υπάρχει ο νους στον περιορισμό του ιού σε περιοχές όπως τη Ξάνθη.

Επιπλέον, ο Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε ότι κοιμάται πιο ήσυχα απ’ ότι κοιμόταν τους πρώτους 2 μήνες ενώ συμπληρώνει πως υπάρχει πολύ καλή επιτήρηση και μέτρα που παίρνονται συνεχώς τα οποία ελπίζει να τηρηθούν και το καλοκαίρι.