Ανώγεια: Βαφτίστηκε το παιδί του Γιώργου Ξυλούρη λίγο πριν την κηδεία του – Το έθιμο που ραγίζει καρδιές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συγκλονίζει το πανελλήνιο το διπλό φονικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (02/05) στα Ανώγεια της Κρήτης, με θύματα έναν 62χρονο και έναν 30χρονο.

Την ώρα που η οικογένεια του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη θρηνεί για την απώλεια του, βιώνει μια ακόμα δύσκολη στιγμή. Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε η βάπτιση του παιδιού του, που δεν πρόλαβε να το χαρεί και να το δει να μεγαλώνει.

Η βάπτιση, σύμφωνα με τον ΣΑΚΪ, έγινε λίγες ώρες πριν την κηδεία του 30χρονου. Σύμφωνα με το σχετικό έθιμο, σε περίπτωση που πεθάνει ο πατέρας ενός αβάπτιστου παιδιού, το μυστήριο γίνεται εσπευσμένα πριν την κηδεία.

Το μοιρολόι της μάνας

Ένα πέπλο πένθους έχει καλύψει το ορεινό χωριό του Ρεθύμνου, με τους κατοίκους να αναρωτιούνται τι συνέβη μεταξύ των δύο ανδρών και βγήκαν τα όπλα.

Φορώντας μαύρα ρούχα και με πρησμένα μάτια από τα δάκρυα, η μητέρα του 30χρονου δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος της δεν είναι πια στη ζωή. Τα πόδια της έχουν βαρύνει ενώ δεν μπορεί να μιλήσει σε κανέναν. Το μόνο που κάνει είναι να κλαίει και να μοιρολογά για το νεκρό παιδί της.

Το μοιρολόι της μπορεί να βγαίνει σχεδόν ψιθυριστά ωστόσο το ακούει όλη η γειτονιά. «Παιδί, παιδί, παιδάκι μου» λέει και κλαίει γοερά ενώ δίπλα της βρίσκονται συγγενείς της που προσπαθούν να την παρηγορήσουν.

Δείτε το συγκλονιστικό:

Την ίδια στιγμή, η αδελφή του 30χρονου αποχαιρέτησε τον αδερφό της με ένα κείμενο – θρήνο, που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή