Κορονοϊός στην Ελλάδα: Πώς και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία – Τι λένε Τσιόδρας και Χαρδαλιάς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για τον τρόπο και τον χρόνο που θα ανοίξουν τα σχολεία ρωτήθηκαν, κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κράτησαν χαμηλούς τόνους, λέγοντας ότι είναι πρόωρη η σχετική συζήτηση.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιόδρας κλήθηκε να απαντήσει για το αν ισχύουν τα σενάρια και οι ημερομηνίες (μέσα Μαΐου) που διακινούνται από χθες στα ΜΜΕ, αλλά και το εάν οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους με μάσκες και γάντια.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας απάντησε πως δεν γνωρίζει τις ακριβείς ημερομηνίες που θα ανοίξουν τα σχολεία, τονίζοντας παράλληλα ότι οι νεαρές ηλικίες δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Σημείωσε επίσης ότι όλα τα μέτρα προφύλαξης, μεταξύ αυτών και οι αποστάσεις, θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να τηρούνται.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επεσήμανε ότι «είναι εξαιρετικά πρόωρη αυτή η συζήτηση» και πως όσα μέτρα κριθούν αναγκαία θα ληφθούν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Στους 105 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ακόμα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης (16/04) ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 105, εκ των οποίων 76 άντρες και 29 γυναίκες. Το 89,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 15, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.207.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 69 είναι διασωληνωμένοι. To 83% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Από αυτούς, δεκατρείς είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Παράλληλα, 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως μελέτες δείχνουν την σημαντική έλλειψη ανοσίας και την ανάγκη επαγρύπνησης τους επόμενους μήνες.

Πηγή