Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: Αναστολή οικοδομικών έργων στη Μύκονο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στον κορονοϊό οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Ο κ. Χαρδαλιάς μετά την ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα ανέφερε ότι η δομή της Ριτσώνας μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊου εχει τεθεί σε υγειονομικό περιορισμό και καραντίνα 14 ημέρων.

Οπως είπε το προσωπικό της δομής που ελέχθηκε και δεν βρέθηκε κάποιος θετικός στον ιό.

Για το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, είπε ότι έγινε έλεγχος και στους 380 ναυτικούς είναι 119 θετικά 2 ακατάλληλα δείγματα που θα επαναληφθούν και 259 αρνητικά.

Το πλοίο θα μεταφερθεί σε ειδική προβλήτα.

Όσοι ναυτικοί βρέθηκαν θετικοί θα παραμείνουν σε καραντίνα εντός του πλοίου. Όσοι ναυτικοί βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό στο πλοίο σταδιακά θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο και εν συνεχεία θα επαναπατρισθούν.

Για την Μύκονο είπε ότι η γυναίκα που βρέθηκε θετική αποφασίστηκε η αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στο νησί της Μυκόνου. «Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους της Μυκόνου να τηρούν τα μέτρα και να παραμένουν σπίτια τους. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Θα υπάρξει λήψη μέτρων αν χρειαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή