Απαγόρευση κυκλοφορίας – ΚΕΠ: Παράδοση εγγράφων στο σπίτι χωρίς χρέωση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την δυνατότητα αποστολής εγγράφων από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) απευθείας στις οικίες των πολιτών, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε ότι όσοι πολίτες δεν έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά, μπορούν να καταθέτουν τηλεφωνικές αιτήσεις για έγγραφα και εξουσιοδοτήσεις στα ΚΕΠ και να τους αποσταλούν χωρίς χρέωση στη διεύθυνση που οι ίδιοι θα καθορίζουν.

Κατά την παράδοση των εγγράφων θα γίνεται και η ταυτοποίηση των προσώπων.

Όσον αφορά το νέο σύστημα άυλης συνταγογράφησης που τέθηκε σε εφαρμογή, ο υφυπουργός εξήγησε ότι οι ασθενείς δεν θα χρειάζεται να πάνε στο γιατρό, αλλά μέσω της εφαρμογής θα κάνουν την αίτηση και με τον κωδικό που θα λαμβάνουν στο κινητό τους, οι ίδιοι ή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο θα μπορεί να παραλάβει τα φάρμακα από το φαρμακείο.

«Σίγουρα δεν χρειάζεται να πάει στο γιατρό του, μπορεί να αποφύγει και την επίσκεψη στον φαρμακοποιό», είπε ο κ. Γεωργαντάς. Τόνισε επίσης ότι η λειτουργία είναι ακόμη δοκιμαστική χρειάζεται περαιτέρω συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και σύντομα θα είναι σε πλήρη λειτουργία η εφαρμογή.