Κορονοϊός: Πόσα οχήματα πέρασαν τα διόδια την Παρασκευή;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κορονοϊός | Όλες οι ειδήσεις: Η εικόνα του συνωστισμού στα διόδια την Παρασκευή, προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα ο οποίος έκανε λόγο για αντικοινωνική συμπεριφορά την ώρα που η κυβέρνηση λαμβάνει σκληρά μέτρα για να μην υπάρξει εξάπλωση του ιού στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, την Παρασκευή πέρασαν συνολικά 27.270 οχήματα από τα διόδια της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου και της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας. Από αυτά τα 14.070 διήλθαν από την Αθηνών-Κορίνθου και τα 13.200 από την Αθηνών-Λαμίας.

Ουρές σχηματίστηκαν μεταξύ άλλων όχι μόνο λόγω των λιγότερων διαθέσιμων θαλάμων εξυπηρέτησης, αλλά και γιατί οι περισσότεροι οδηγοί ήθελαν είτε να πληρώσουν με κάρτα, είτε να εξυπηρετηθούν από τα αυτόματα μηχανήματα πληρωμής.

Ενδιαφέρον έχει η σύγκριση με την προηγούμενη Παρασκευή, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, στις 13 Μαρτίου από τα διόδια της Αθηνών-Κορίνθου και της Αθηνών-Λαμίας πέρασαν συνολικά 35.202. Από αυτά τα 19.176 (5.976 περισσότερα σε σχέση με χθες) είχαν διέλθει από την Αθηνών Λαμίας και τα 16.026 (1.956 περισσότερα σε σχέση με χθες) από την Αθηνών-Κορίνθου.

Συνολικά την προηγούμενη εβδομάδα, 7.932 περισσότερα οχήματα, πέρασαν από τα διόδια σε σχέση με χθες. Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός πως η κυβέρνηση έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα για να μην διαδοθεί ο ιός στην χώρα, η έξοδος των Αθηναίων μπορεί να μην θεωρείται αντίστοιχη μεγάλων εξόδων, ωστόσο παραμένει αυξημένη με δεδομένο το γεγονός πως χιλιάδες καταστήματα και εμπορικά κέντρα δεν λειτουργούν.

Πηγή