ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου Σ. Κωνσταντά προς τους εργαζόμενους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Για πρώτη φορά ο σύγχρονος κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ένα πρωτοεμφανιζόμενο ιό για τον οποίο η παγκόσμια ιατρική κοινότητα δίνει μάχη για την αντιμετώπιση του, μια άνιση μάχη με τον χρόνο. Καλούμαστε όλοι με απόλυτη συνείδηση και ευλαβική εφαρμογή των κανόνων να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ. προκειμένου να τον αντιμετωπίσουμε με επιτυχία και όλες οι προσπάθειες πολιτείας και κοινωνίας να έχουν αίσιο τέλος.

Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η ψυχραιμία είναι βασικός σύμβουλός μας αλλά παράλληλα δεν πρέπει να εφησυχάσουμε.

Πρωταρχικό μέλημα  όλων μας στην Εθνική Ασφαλιστική,  είναι η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων μας, των συνεργατών και των ασφαλισμένων μας και των οικογενειών τους. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε ήδη συστήσει  και συγκαλέσει την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων που συνεδριάζει σε καθημερινή βάση και παίρνει συντονισμένες και γρήγορες αποφάσεις, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια όλων, αλλά και η εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας μας.

Σας ζητώ να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες οι οποίες σας έχουν κοινοποιηθεί, σχετικά με τη διαχείριση πιθανών κρουσμάτων και τον τρόπο ενημέρωσης των αρμόδιων Υπηρεσιών της Εταιρείας, μέσω των  ειδικών καναλιών επικοινωνίας που έχουν συσταθεί για το λόγο αυτό.

Πρώτο σας μέλημα, για όσους εργάζεστε στα  Κεντρικά γραφεία της Εταιρείας, σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα  στον χώρο εργασίας σας, είναι να ενημερώσετε άμεσα   την Διεύθυνση Προσωπικού και  τον προϊστάμενο σας προκειμένου να ληφθούν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα προστασίας,

Ο στόχος είναι σαφής: παίρνουμε τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, με απαρέγκλιτο και υπεύθυνο τρόπο, ώστε να αναχαιτίσουμε την πορεία και την κλιμάκωση της κατάστασης.

Ας μην ξεχνάμε ότι χιλιάδες ασφαλισμένοι μας, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, στην Ελλάδα στηρίζονται σ' εμάς. Η Εθνική Ασφαλιστική  πάντα στεκόταν δίπλα στην ελληνική κοινωνία, σε κάθε δύσκολη στιγμή – και θα το κάνει και πάλι.

Στις κεντρικές υπηρεσίες μας, δίνουμε οδηγίες και παρέχουμε τα μέσα, για εργασία εξ’ αποστάσεως, άμεσα, στο βαθμό που είναι εφικτό. Ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων ήδη από σήμερα βρίσκεται κατ’ οίκον. Στις επόμενες ημέρες θα μεγιστοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα.

Σας ζητώ επίσης να ενθαρρύνετε τους ασφαλισμένους να επικοινωνούν με τα κεντρικά γραφεία μας όχι με φυσική παρουσία. Τα ηλεκτρονικά μέσα της εταιρείας μας καθώς και το τηλεφωνικό μας κέντρο μπορούν να προσφέρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να τους κατευθύνουν ανάλογα με το αίτημα τους, λειτουργώντας με ευθύνη για την ατομική και συλλογική προστασία και ασφάλεια τους.

Σας ευχαριστώ για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή σας, καθώς και για την ψυχραιμία και την υπευθυνότητα που έχετε επιδείξει καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης. Σας καλώ όλους να ενεργείτε με γνώμονα την ατομική μας ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο. Πρέπει ως κοινωνία να περάσουμε την κρίση αυτή με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Καλή Δύναμη σε όλους μας!

Σταύρος Κωνσταντάς

Διευθύνων Σύμβουλος