Κορονοϊός: Σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης πολιτών από Δευτέρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης για πολίτες και ειδικά για τους μοναχικούς ανθρώπους, προανήγγειλε  ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Αναταραχή υπάρχει στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας του κοροναϊού .

Όπως είπε ο περιφερειάρχης Αττικής τον ΣΚΑΪ την τηλεφωνική γραμμή θα τη στελεχώνουν ψυχολόγοι και γιατροί και το νούμερο της γραμμής αυτής, που θα τεθεί σε λειτουργία Δευτέρα, θα είναι 214 214 2000.

Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης

Οδηγίες για όσους πιστεύουν πως έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, εξέδωσαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας

Στο 210-5212054 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) πρέπει να καλούν όσοι θεωρούν ότι έχουν προσληφθεί από τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, αυτό που προέχει είναι η ψυχραιμία, η παραμονή στο σπίτι και η αποφυγή επαφών με ανθρώπους αν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη καθώς και η άμεση ειδοποίηση του γιατρού μας.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, οποιοσδήποτε έχει επιστρέψει από το εξωτερικό και ειδικότερα από χώρα που έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και έχει εμφανίσει ανησυχητικά σημάδια, όπως πυρετό, βήχα ή προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, μπορεί να καλέσει 24 ώρες το 24ωρο στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ, στον τηλεφωνικό αριθμό 210-5212504.

Πηγή