Κοροναϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κοροναϊός: Αποφασίστηκε το κλείσιμο όλων των σχολείων στη χώρα μας.

Ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κοροναϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών αναμένεται να κάνει αύριο, Τετάρτη o πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία έχει καλέσει τους ηγέτες της ΕΕ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, για το συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του κοροναϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επιστρέψει το βράδυ της Τρίτης από την Αυστρία και την Τετάρτη αναμένεται να κάνει σχετικές ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης (10/03) ανακοινώθηκε πως από τον COVID-19 προσβλήθηκαν πέντε ακόμα άνθρωποι, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων νέου κοροναϊού να φθάνει πλέον τα 89.

Παράλληλα πέραν της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού COVID-19, ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως υπάρχουν τέσσερα «ορφανά» κρούσματα.

Το πιο σοβαρό περιστατικό έχει καταγραφεί στο ΠΓΝ Πατρών, όπου ο ασθενής νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς η κατάστασή του έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και θεωρείται κρίσιμη.

Πηγή