Κοροναϊός στην Ελλάδα: Απολυμάνθηκε το Δημαρχείο – Ζέρβας: «Δεν είμαστε σε καραντίνα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για πλήρη ετοιμότητα του δήμου να συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο στο έργο τόσο της πρόληψης όσο και της αντιμετώπισης του φαινομένου του κοροναϊού έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την έκτακτη σύσκεψη που είχε με τους αντιδημάρχους και στελέχη του δήμου.

Η σύσκεψη έγινε μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος του ιού στην Ελλάδα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

«Καταρχάς δεν είμαστε σε καραντίνα», δήλωσε αρχικά ο κ. Ζέρβας ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός και συνέστησε ψυχραιμία.

«Έλαχε να εκδηλωθεί στην πόλη μας το πρώτο κρούσμα του ιού και για τον λόγο αυτό έπρεπε να προχωρήσουμε άμεσα σε όποια μέτρα και στον βαθμό που μας αναλογούν» πρόσθεσε ο δήμαρχος της πόλης.

Τα πρώτα μέτρα από τον Δήμο

Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ήδη έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους του δημαρχείου ενώ από αύριο θα ξεκινήσει απολύμανση σε όλα τα δημοτικά κτήρια.

Ακόμα είπε πως θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια και θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης των πολιτών.

Επίσης ανακοίνωσε τη συμπληρωματική προμήθεια ατομικών μέσων προστασίας στο πλαίσιο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από την κυβέρνηση.

Τέλος, είπε πως όλες οι αυριανές εκδηλώσεις και δράσεις του δήμου αναβάλλονται, προκειμένου να αποφευχθούν οι μεγάλες συναθροίσεις.

Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος της πόλης υπογράμμισε την ανάγκη για σωστή ενημέρωση των πολιτών και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Απαιτείται διαχείριση χωρίς πανικό».

Δείτε τι δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή