Κοροναϊός στην Ελλάδα – «Βόμβα» από συνταξιδιώτη της 38χρονης: Τι συνέβη στο αεροδρόμιο Θεσ/νίκης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το ταξίδι του από το Μιλάνο στη Θεσσαλονίκη και την κατάσταση της 38χρονης σε αυτό, περιέγραψε συνεπιβάτης της γυναίκας που έχει προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, COVID-19.

«Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι πως στην Θεσσαλονίκη δεν υπήρξε κανένας έλεγχος μετά την προσγείωσή μας, ενώ από την άλλη πλευρά πριν φύγουμε από το Μιλάνο υπήρξε έλεγχος, καθώς μας μέτρησαν την θερμοκρασία» τόνισε ο συνεπιβάτης της 38χρονης, μιλώντας στο MEGA.

O ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι η 38χρονη, την οποία γνωρίζει και προσωπικά, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού φαινόταν υγιέστατη και τίποτα δεν πρόδιδε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό.

Σύμφωνα με τον ίδιο το αεροπλάνο ήταν γεμάτο, καθώς αρκετοί είναι οι Έλληνες κάτοικοι της Ιταλίας που έχουν πανικοβληθεί από τις εξελίξεις και επιστρέφουν εσπευσμένα στην Ελλάδα.

«Μας είπαν να προσέχουμε, μας ρώτησαν αν έχουμε πυρετό, ενώ μας ζήτησαν να τους περιγράψουμε ακόμη και το πρόγραμμά μας» τόνισε.

Από το πρωί της Τετάρτης που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα, όπως εξήγησε ο συνταξιδιώτης της 38χρονης, έχει δεχτεί τηλεφωνήματα από γιατρούς, που τον ρωτούν για την κατάσταση του ιδίου και της οικογένειάς του, ενώ του έχουν αφήσει και κάποιο τηλέφωνο για να καλέσει σε περίπτωση που αισθανθεί αδιαθεσία.

Η κατάσταση της 38χρονης

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έκανε και τη σχετική ανακοίνωση το μεσημέρι της Τετάρτης, η μορφή του ιού στην 38χρονη είναι ήπια και η ασθενής δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας. «Τη στιγμή που σας μιλώ, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι η νόσος παραμένει ήπια στη συντριπτική της πλειονότητα και τόνισε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα.

Δείτε όλη τη δήλωση του κ. Τσιόδρα στο βίντεο που ακολουθεί:

Αναζητούν όποιον ήρθε σε επαφή με την 38χρονη

Η 38χρονη πήγε οικειοθελώς στο νοσοκομείο όταν εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα και, σύμφωνα με το MEGA, σε καραντίνα έχουν τεθεί για προληπτικούς λόγους τα συγγενικά και φιλικά της άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή όλο αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανησυχητικά συμπτώματα δεν έχει παρουσιάσει κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς της. Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ξεκαθάριζαν ανεπίσημα το μεσημέρι, πως η 38χρονη δεν νοσηλεύτηκε, δεν πέρασε καν στα ενδότερα και έτσι οι πιθανότητες να μετέδωσε τον ιό σε άλλους ασθενείς είναι μηδαμινές.

Σε εφαρμογή τίθεται επίσης και η διαδικασία της «ιχνηλασιμότητας», της αναζήτησης δηλαδή των επαφών που είχε η ασθενής από την ημέρα που επέστρεψε πού πήγε, με ποιους συναντήθηκε, πόση ώρα και με ποιο τρόπο είχε την επαφή με τον καθένα. Παράλληλα, οι Αρχές αναζητούν και όλους όσους ταξίδεψε από την Ιταλία προς την Ελλάδα η 38χρονη προκειμένου να ελεγχθούν για πιθανά συμπτώματα.

Πηγή