Αντεξουσιαστές: «Μην παρκάρετε τα αυτοκίνητά σας δίπλα σε πολυτελή οχήματα γιατί τα καίμε»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αναρχική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για τα δώδεκα καμένα αυτοκίνητα στο Μαρούσι, στις 21 Ιανουαρίου και ζητά από τους πολίτες να… διευκολύνουν το έργο της.

Η σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, φέρει την υπογραφή “Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επιδρομών” και στο τέλος της αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Υ.Γ: Λυπούμαστε για το γεγονός ότι δύο άσχετα οχήματα που βρίσκονταν κοντά στα πολυτελή που πυρπολήσαμε καταστραφήκανε. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στις προθέσεις μας και είναι ένα γεγονός που δε μας αφήνει αδιάφορους. Θα παρακαλούσαμε τους ιδιοκτήτες μη πολυτελών οχημάτων να αποφεύγουν να σταθμεύουν δίπλα σε πολυτελή οχήματα, διευκολύνοντας έτσι το έργο μας.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα των αντιεξουσιαστών είχε «χτυπήσει» με μπιτόνια και προσανάματα τα αυτοκίνητα που είχαν παραδοθεί στις φλόγες.

Στο κείμενό τους, αφού κάνουν αναφορά στα περιστατικά καταλήψεων και των επιχειρήσεων της Αστυνομίας, αναφέρονται και στη σύλληψη του «τοξοβόλου», της συντρόφου του αλλά και της συνεργού της Πόλας Ρούπα. Παράλληλα, αφήνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι επιθέσεις τους θα συνεχιστούν.

Εν τω μεταξύ τη νύχτα, άγνωστοι, πυρπόλησαν στην Καλλιθέα δύο οχήματα ανυποψίαστων πολιτών. Τους έβαλαν φωτιά και εξαφανίστηκαν, ενώ όταν έφτασαν τα πυροσβεστικά οχήματα για να σβήσουν τις φλόγες, ήταν ήδη αργά καθώς η πυρκαγιά είχε ήδη προκαλέσει σοβαρές ζημιές στα Ι.Χ.

Πηγή