Καιρός: “Πολική μπάλα θα χτυπήσει την Ελλάδα τα Θεοφάνεια”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο καιρός θα παραμείνει παγερός και τις επόμενες μέρες ενώ για χιόνια που μπορεί να φτάσουν ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας τα Θεοφάνεια κάνει λόγο ο μετεωρολόγος του Open TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη ο καιρός θα είναι εξαιρετική δύσκολος τις επόμενες ημέρες καθώς μας έρχεται “πολική μπάλα” από την Ουκρανία τα Θεοφάνεια και τόνισε πως καλό είναι να είμαστε σε ετοιμότητα καθώς δεν αποκλείεται να δούμε στα λευκά την Αθήνα.

Αναλυτικά η ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook: “Αυξημένες οι πιθανότητες την δεύτερη ημέρα του νέου έτους να δούμε χιονόπτωση και στο λεκανοπέδιο της Αθήνας ενώ τα Θεοφάνεια “πολική μπάλα” φαίνεται να κατηφορίζει προς τα μέρη μας από την Ουκρανία προκαλώντας ισχυρή ψυχρή εισβολή κάτι που έρχεται σε πλήρη συμφωνία με την μακροπρόθεσμη εκτίμηση που δώσαμε στις αρχές του Δεκέμβρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους ατμοσφαιρικές κυκλοφορίες δίνουν σφοδρές χιονοπτώσεις στην περιοχή της Αττικής ενώ είναι αρκετές οι φορές που έχουν συνοδευτεί και από χιονόστρωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Οπότε ας είμαστε σε ετοιμότητα γιατί δεν αποκλείεται να δούμε στα λευκά την Αθήνα με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό. Γιατί όπως λέει και ο Ιπποκράτης “ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ” 

Πηγή: www.newsit.gr