Κουκάκι: Είχαν στήσει παγίδες με καρφιά οι καταληψίες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όλα νόμιμα στην εκκένωση της κατάληψης στην οδό Ματρώζου στο Κουκάκι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. Ο πατέρας που συνελήφθη επιχείρησε να πάρει το όπλο αστυνομικού, μέλη της κατάληψης οι γιοι του, σύμφωνα με τον Θόδωρο Χρονόπουλο. «Αστυνομικός πάτησε με το γόνατο τον γιο μου στο κεφάλι, κατήγγειλε νωρίτερα η σύζυγος και μητέρα των συλληφθέντων. Στυλιάρια, πυροσβεστήρες, αντιασφυξιογόνες μάσκες και παγίδα με καρφιά βρέθηκαν στις καταλήψεις.

Έτοιμοι για όλα και με φαντασία ήταν οι καταληψίες της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι. Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα αποδεικνύουν ότι είχαν κάνει φρούριο την κατάληψη προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος των αστυνομικών στο κτίριο. Κατασκευή με καρφιά που εξείχαν από μεγάλο κομμάτι νοβοπάν και σιδηροκατασκευές στα παράθυρα βγαλμένα από το Game of Thrones είχαν τοποθετηθεί στην ταράτσα και σε άλλα σημεία του κτιρίου. Η φωτογραφία είναι από την εξωτερική σκάλα του κτιρίου στην οδό Ματρόζου.

Εντωμεταξύ, πατέρας και δύο γιοί είναι οι τρεις συλληφθέντες στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι κατά τη διάρκεια της πρωινής επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση τριών υπό κατάληψη κτιρίων. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρώτα, ξεκίνησε ο ένας από τους γιους να πετάει αντικείμενα από την ταράτσα, στη συνέχεια έκανε το ίδιο και ο αδελφός του, ενώ ο πατέρας τους επιχείρησε να αρπάξει το πιστόλι αστυνομικού όταν ανέβηκαν στην ταράτσα για να συλλάβουν τα δύο αδέλφια.

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρου Χρονόπουλου είναι η εξής:

«Στην κατάληψη της οδού Ματρόζου όλα έγιναν νόμιμα με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. Οι αστυνομικοί κατά την είσοδό τους δέχθηκαν επίθεση κατ’αρχάς από ένα άτομο και στη συνέχεια από δεύτερο με πέτρες, τούβλα, μεταλλικά αντικείμενα, χρώματα και πυροσβεστήρες. Μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων τα άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτίριο όπου όπως αποδείχθηκε, ήταν το πατρικό τους σπίτι. Εκεί εμφανίστηκε τρίτο άτομο το οποίο αποπειράθηκε να πάρει το όπλο άνδρα της αστυνομικής δύναμης. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία, ούτε αναιτιολόγητη βία. Οι τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής. Τα ευρήματα στην κατάληψη είναι σοβαρά».

Click4more: Καταγγελίες για την επιχείρηση στο Κουκάκι! Μπήκαν με όπλα σε σπίτι, προσήγαγαν γείτονες των καταληψιών – Video ντοκουμέντο

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι αστυνομικοί στα υπό κατάληψη κτίρια έχουν βρει στυλιάρια, πυροσβεστήρες, αντιασφυξιογόνες μάσκες, μια παγίδα με καρφιά, φυλλάδια και walkie talkie.Η καταγγελία και το video της σύλληψης

Η στιγμή της προσαγωγής πατέρα και γιών, στην ταράτσα του σπιτιού τους, έχει καταγραφεί σε ένα video ντοκουμέντο από τον ΑΝΤ1. Φαίνονται καθισμένοι στο έδαφος, με χειροπέδες στα χέρια τους και αστυνομικούς πάνω από τα κεφάλια τους.

Δείτε το video ντοκουμέντο

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η γυναίκα που είδε τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες στον άνδρα και τον γιο της, έκανε λόγο για εμπόλεμη κατάσταση. «Κάποια στιγμή μας χτύπησαν το κουδούνι, κατέβηκε ο σύζυγός μου, ήταν τα ΜΑΤ. Του είπαν να περάσουν μέσα από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό».

Σύμφωνα με τη γυναίκα, ο σύζυγός της ρώτησε τους άνδρες των ΜΑΤ αν είχαν χαρτί εισαγγελέα και όταν του απάντησαν αρνητικά, τους είπε πως αν φέρουν χαρτί εισαγγελέα, θα τους άφηνε να περάσουν.

Κουκάκι

Κουκάκι

«Ήμασταν στα παράθυρα και κοιτάζαμε τι γινόταν, κι εμείς και τα παιδιά μας. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα και ανέβηκαν ο άνδρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται. Ήταν τα ΜΑΤ στην ταράτσα μας», συνέχισε την καταγγελία της η γυναίκα, σημειώνοντας πως ρώτησαν ξανά τα ΜΑΤ αν είχαν χαρτί εισαγγελέα. «Σε απάντηση τους πλακώσανε, τους έβαλαν κάτω και τους τρεις, τους δέσανε τα χέρια και τους πλακώσανε στο ξύλο! Εγώ ανέβηκα να δω τι συμβαίνει και με απείλησαν. Μου είπαν φύγε, κλείσου μέσα γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα! Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει με το γόνατο το κεφάλι του γιου μου».

Ακούστε τι δήλωσε η γυναίκα Το χρονικό της επιχείρησης στο Κουκάκι

Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ εισέβαλαν στα κτίρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3 που τελούσαν υπό κατάληψη. Η επιχείρηση στο Κουκάκι ξεκίνησε πριν καλά καλά ξημερώσει και η ένταση δεν άργησε να προκληθεί.

Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο πριν από τις 07:00 το πρωί. Όταν οι πάνοπλοι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ έφτασαν στην περιοχή και επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια στις οδούς Ματρώζου και Παναιτωλίου, δέχτηκαν επίθεση με πυροσβεστήρες, πέτρες ακόμη κι έπιπλα, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

“Θα πεθάνουμε εδώ” ακούγεται κάποιος να φωνάζει τη στιγμή της έντασης.

«Απάντησαν» στην επίθεση αυτή με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση στην περιοχή. Τελικά οι άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν τις πόρτες και οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα κτίρια, όπου προχώρησαν στις προσαγωγές των καταληψιών.

Συνολικά στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν 14 άνθρωποι, εννέα από τις καταλήψεις και πέντε αλληλέγγυοι οι οποίοι πήγαν την ώρα της επιχείρησης στο Κουκάκι για να συμπαρασταθούν στους καταληψίες. Οι τρεις από τους προσαχθέντες είναι από τα δύο κτίρια της οδού Ματρόζου, το ένα στον αριθμό 45 που τελούσε υπό κατάληψη και το διπλανό του, στο 47, όπου η επιχείρηση που έγινε έχει προκαλέσει αντιδράσεις και καταγγελία από τη σύζυγο του ιδιοκτήτη για αστυνομική βία.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Πηγή: www.newsit.gr