Καιρός: Έτσι θα κινηθεί η κακοκαιρία Ετεοκλής – Ακραία καιρικά φαινόμενα


Από σήμερα (13.12.2019) το βράδυ θα αλλάξει ο καιρός, καθώς θα φτάσει στη χώρα μας η νέα κακοκαιρία «Ετεοκλής».

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το βαρομετρικό χαμηλό που αναμένεται να δημιουργηθεί κατά της διάρκεια της σημερινής ημέρας στην Αδριατική θα κινηθεί γρήγορα νοτιοανατολικά προς τη χώρα μας, και ο “Ετεοκλής” θα αρχίσει να την επηρεάζει από απόψε.

Βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το πρωί θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως το πρωί του Σαββάτου 14/12 στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των δυτικών και βορειοδυτικών ηπειρωτικών.

Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική αλλά πρόσκαιρη ενίσχυση κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (14.12.2019), και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο έως 9 και πιθανώς κατά τόπους στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο έως 10 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν γρήγορα από νοτιοδυτικούς σε βορειοδυτικούς και θα φτάνουν τα 8 και πρόσκαιρα κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

 Καιρός: Ο “Ετεοκλής”  θα φέρει έντονα φαινόμενα στην Αττική

Από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι του Σαββάτου (14.12.2019) θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες και στην Αττική, οι οποίες παρότι θα είναι σχετικά μικρής διάρκειας υπάρχει πιθανότητα να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 9 μποφόρ.

Πηγή: Meteo