Πολυτεχνείο: Γιατί πανηγυρίζουν στην ΕΛ.ΑΣ – Ποιος ήταν ο σχεδιασμός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επέτειος Πολυτεχνείου 2019. Στην ΕΛ.ΑΣ πανηγυρίζουν πως τα μέτρα σχεδιασμού αποτροπής επεισοδίων λειτούργησαν σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα τα συνήθη πια επεισόδια να περιοριστούν, όχι μόνο στην πλατεία Εξαρχείων, αλλά και σε χρονική διάρκεια.

Δικαίως λοιπόν πανηγυρίζουν στην ΕΛ.ΑΣ και κυρίως στην ΓΑΔΑ, καθώς το δόγμα της μηδενικής ανοχής που προέταξαν οι επιτελείς της ΓΑΔΑ, φαίνεται εκ του αποτελέσματος σε μεγάλο ποσοστό να λειτούργησε.Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Η συνολική εικόνα που παρουσίασε η ΕΛ.ΑΣ ήταν μια εικόνα αποφασιστική, όσον αφορά στην αποτροπή των επεισοδίων και μάλιστα λόγω τις δουλειάς που είχε γίνει πριν την πορεία και συγκεκριμένα: καταγραφή με drone σε ταράτσες κτηρίων, όπου εντόπισαν άτομα που κατασκεύαζαν βόμβες μολότοφ, τόσο σε κτήριο στην οδό Σ. Τρικούπη, όσο και σε πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη. Αποτέλεσμα ήταν εισβολή αστυνομικών και σύλληψη επ΄αυτοφόρω των κατασκευαστών των εμπρηστικών βομβών και στις δυο περιπτώσεις.

Το γεγονός αυτό συν τις προληπτικές προσαγωγές και τους ελέγχους, πριν και μετά την πορεία, είχε ως αποτέλεσμα οι περίπου 100 νεαροί που προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια μετά το τέλος της μεγάλης πορείας να «μείνουν» από πολεμοφόδια και να ρίχνουν στα ΜΑΤ άδεια μπουκάλια, πέτρες και λίγες φωτοβολίδες.

Βέβαια όταν δόθηκε η εντολή να «καθαρίσουν» τα ΜΑΤ αυτή την μικρή εστία έντασης, η επίθεση ήταν συντονισμένη τόσο από την οδό Στουρνάρη όσο και από την Σολομού, με αποτέλεσμα μέσα σε μισή ώρα να «καθαρίσει» η περιοχή και να επέλθει η ηρεμία.

Εν κατακλείδι, ο σχεδιασμός των προηγούμενων ημερών, η συλλογή πληροφοριών, αλλά και η αποφασιστικότητα των επιτελών της ΓΑΔΑ, η οποία έφτασε μέχρι τις δυνάμεις των Αστυνομικών που βρίσκονταν στα μέτρα, για μηδενική ανοχή προς τους ταραξίες, απέδωσαν τα μέγιστα και ίσως δικαίως σήμερα οι επιτελείς της ΓΑΔΑ και της ΕΛ.ΑΣ πανηγυρίζουν για την χθεσινή εικόνα της Αστυνομίας, που ουσιαστικά είχε στρατοπεδεύσει στην πλατεία Εξαρχείων, από την στιγμή που έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου.

Βούληση λοιπόν φάνηκε ότι χρειάζονταν ώστε τα επεισόδια να περιοριστούν και σε έκταση και σε χρονική διάρκεια, όπως τελικά και έγινε.Δεν απέφυγαν τις ακρότητες

Βέβαια οι Αστυνομικοί των ΜΑΤ δεν απέφυγαν τις ακρότητες και το ξύλο επί δικαίων και αδίκων, όταν εισέβαλαν στην πλατεία Εξαρχείων. Χτύπησαν τον δημοσιογράφο του newsit.gr Μάριου Αραβαντινού την ώρα που κατέγραφε το άγριο ξυλοκόπημα τριών νεαρών κοριτσιών στην Εμμανουήλ Μπενάκη, οι οποίες εμφανέστατα ουδεμία σχέση είχαν με τα επεισόδια.

Click4More Πολυτεχνείο: Αψυχολόγητο ντου, επίθεση ΜΑΤ σε ρεπόρτερ του newsit.gr και ανοιγμένα κεφάλια!

Εισέβαλαν σε καταστήματα την ώρα που απλός κόσμος έτρωγε ή έπινε το ποτό του. Οι τηλεοπτικές κάμερες και οι δημοσιογράφοι απέτρεψαν λόγω καταγραφής εισβολή των ΜΑΤ σε ένα από τα πλέον ιστορικά εστιατόρια τις Πλατείας Εξαρχείων στην οδό Βαλτετσίου.
Μάλιστα ο διάλογος που έγινε μεταξύ του έντρομου ιδιοκτήτη και αστυνομικού των ΜΑΤ είναι χαρακτηριστικός, καθώς ο ιδιοκτήτης εκλιπαρεί και διαβεβαιώνει τον πάνοπλο αστυνομικό πως στο κατάστημα του δεν έχει μπει κανένας ταραξίας.

Άλλωστε αυτό φαίνονταν καθώς εκείνη την ώρα στο κατάστημα ήταν μόνο παρέες με μεσήλικες που απολάμβαναν το φαγητό τους, όσο αυτό ήταν δυνατόν. Η απάντηση του Αστυνομικού αφοπλιστική: «…εάν γουστάρω να μπω θα μπω και θα ισοπεδώσω τα πάντα». Βέβαια δεν μπήκε, διότι ήδη είχαν καταφθάσει οι κάμερες και κατέγραφαν το περιστατικό.

Πηγή: www.newsit.gr