Καιρός: Βροχές και καταιγίδες έως το Σάββατο – Χαλάζι, κεραυνοί και… χιόνια.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τη σκυτάλη της κακοκαιρίας παίρνει από τον Οκτώβριο ο Νοέμβριος.
Σύμφωνα με το Meteo, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το Σάββατο (02.11.2019).
Χιλιάδες κεραυνοί την Πέμπτη (31.10.2019) σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Χαλαζοπτώσεις αλλά και χιονοπτώσεις μέσα στο προσεχές 48ωρο.

Με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα μας συνοδεύσει ο καιρός έως το Σάββατο (02.11.2019) καθώς με κακοκαιρία αποχαιρετίσαμε και τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το μεσημέρι της Παρασκευής (01.11.2019) βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Στη συνέχεια και έως το μεσημέρι του Σαββάτου (02.11.2019) τα φαινόμενα θα επηρεάσουν εξασθενημένα εκ νέου το σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα από αυτά να αναμένονται στη Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την Πελοπόννησο.

Click4more: Πλημμύρισε λεωφορείο στον Ασπρόπυργο! Απίστευτες εικόνες – video

Έως το απόγευμα της Παρασκευής (01.11.2019) πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας.

Πιθανότητα εμφάνισης υδροσιφώνων έως το πρωί της Παρασκευής (01.11.2019) στο Νότιο Αιγαίο.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα προκύψουν στο οδικό δίκτυο, η υπηρεσία Meteo του Αστεροσκοπείου προτρέπει τους πολίτες να συμβουλεύονται την υπηρεσία rοads για τον σχεδιασμό ταξιδιών.Καιρός – Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός Αθήνα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού έως το μεσημέρι. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις πρωινές ώρες στην Εύβοια πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, το πρωί στα βόρεια και σταδιακά από το μεσημέρι στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και σταδιακά από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου πιθανώς τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.Καιρός: Η νύχτα έγινε μέρα στην Κρήτη

Έντονες βροχοπτώσεις ξεκίνησαν λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης (31.10.2019) στην Κρήτη, με τη νύχτα να μετατρέπεται σε μέρα από τις αστραπές και τους κεραυνούς.

Στο Ηράκλειο η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Click4more: Καιρός – Έπεσε χαλάζι στο Ηράκλειο

Στο Οροπέδιο Λασιθίου, η δημοτική αρχή βρίσκεται σε εγρήγορση υπό το φόβο πλημμυρικών φαινομένων, ενώ ήδη έγινε επιτόπιος έλεγχος στον κάμπο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, έβρεχε καταρρακτωδώς.Καιρός: Χάρτης Meteo

Βροχές σημειώθηκαν στην διάρκεια της Πέμπτης (31.10.2019) σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας. Καταιγίδες εκδηλώθηκαν στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat – 11 που ακολουθεί, όπου φαίνονται οι νεφώσεις που κάλυπταν την Ελληνική επικράτεια.

Καιρός: Χιλιάδες κεραυνοί

Έντονη ήταν η ηλεκτρική δραστηριότητα πριν και κατά την διάρκεια των καταιγίδων σε σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα, όπως την κατέγραψε το σύστημα καταγραφής  “ΖΕΥΣ” του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σημειώθηκαν την Πέμπτη (31.10.2019) στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά της χώρας και στην Αττική, είχαν ως αποτέλεσμα να καταγραφούν συνολικά περίπου 7.500 κεραυνοί.

Σύμφωνα εξάλλου με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής είχαν καταγραφεί:στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου (53 χιλιοστά),στο Καστρίτσι Αχαΐας (36 χιλιοστά),στο Ρωμανό Πάτρας (33 χιλιοστά) καιστην Παλλήνη Αττικής (32 χιλιοστά).

Δείτε τον χάρτη του meteo.gr με την πυκνότητα των κεραυνών που καταγράφηκαν από την αρχή της ημέρας (κόκκινες κουκίδες) από το σύστημα “ΖΕΥΣ”, καθώς και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής:

Πηγή: www.newsit.gr