Με χαμόγελα, χειροκροτήματα και καμάρι η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την 28η Οκτωβρίου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ολοκληρώθηκε μετά από 40 λεπτά και παρουσία πλήθους κόσμου η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Στην παρέλαση συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α’ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, η ομάδα των Special Olympics, καθώς επίσης και οι πρόσκοποι.

Σημειώνεται, ότι οι μαθητές του δημοτικού που συμμετείχαν σήμερα στην παρέλαση δεν έχουν επιλέγει από κλήρωση, αλλά βάσει καλύτερης επίδοσης.

Την παρέλαση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, μεταξύ τους η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

parelasi-4


parelasi-3


DSC_5306-01


DSC_5295-01


DSC_5292-01


DSC_5320


DSC_5325


DSC_5326


DSC_5260


DSC_5332-_1_


DSC_5273-01


DSC_5216_2


DSC_5223


DSC_5221

Νωρίτερα μαθητές από διάφορα σχολεία της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στο Ζάππειο από όπου και ξεκίνησαν τα τμήματα να παρευλάνουν για να καταλήξουν στην Πανεπιστημίου αφού πέρασαν μπροστά από τη Βουλή.

parade3


parade4


parade5


parade6


parade7


parade1


parade2

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της παρέλασης είναι σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης σε αρκετούς δρόμους πέριξ της πλατείας Συντάγματος.

Σύμφωνα με την τροχαία, μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέλαση η κυκλοφορία θα διακοπεί στις λεωφόρους Βασ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Βασ. Σοφίας, Συγγρού (μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου) και στην Αθ. Διάκου, καθώς και στις κάθετες των παραπάνω λεωφόρων και οδών.

Πηγή: www.newsone.gr