Καστοριά: Αυτός είναι ο βοσκός που δέχτηκε επίθεση από αρκούδα – "Είπα πως η ζωή εδώ τελειώνει" – video

Ο βοσκός περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε στην Καστοριά. Η αρκούδα τον πήρε στο κυνήγιο και του επιτέθηκε. Πως κατάφερε να ζήσει…

Με ένα μικρό τραυματισμό στο πόδι, γλίτωσε ο βοσκός, που δέχτηκε επίθεση από αρξούδα στην Βέργα της Καστοριάς. Όλα έγιναν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (12-10-2019).

Ο βοσκός βρισκόταν στο σημείο με τα 8 σκυλιά του, όταν κάποια στιγμή αντιλήφτηκε την παρουσία της αρκούδας στην περιοχή. Όταν τα σκυλιά γάβγισαν προς την αρκούδα εκείνη τρόμαξε και πήρε στο κυνήγι τον τρομαγμένο βοσκό.

«Η αρκούδα μου έκοψε το δρόμο και άρχισε να με κυνηγάει. Μπροστά ήμουν εγώ, πίσω η αρκούδα και πίσω της τα σκυλιά που της γάβγιζαν. Εκείνη συνέχιζε προς εμένα» λέει ο βοσκός και συνεχίζει:

«Κάποια στιγμή είδα ένα σημείο με αγκάθια και ξάπλωσα. Έβαλα τα χέρια πάνω από το κεφάλι και είπα «Στέφανε η ζωή εδώ τελειώνει». Τελικά η αρκούδα έφυγε και έτσι κατάφερα να ζήσω».

Δείτε πως περιγράφει ο ίδιος το περιστατικό στην εκπομπή του West Channel.

Το ανησυχητικό φαινόμενο έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις καθώς οι επισκέψεις αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές είναι ολοένα και περισσότερες.

Πηγή: www.newsit.gr