Καλαμάτα: Στη φυλακή η 68χρονη που δολοφόνησε τον σύζυγό της με βραστό νερό

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίζεται η 68χρονη γυναίκα η οποία την Κυριακή δολοφόνησε τον σύζυγό της στο χωριό Σκάλα Μελιγαλά.

Η γυναίκα η οποία απολογήθηκε σήμερα στην Καλαμάτα, πρόκειται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr τις επόμενες ημέρες θα εξεταστεί από ψυχίατρο ο οποίος θα αξιολογήσει την ψυχική κατάστασή της.

«Αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση της πελάτισσας μου στο κατάστημα του Κορυδαλλού. Τις επόμενες ημέρες θα εξεταστεί από ψυχίατρο», ανέφερε στο newsit.gr η συνήγορος της γυναίκας Αγλαΐα Κουμάντου. Σύμφωνα με την κ. Κουμάντου η κατηγορούμενη για την άγρια δολοφονία του συζύγου της, δεχόταν επί χρόνια βία σωματική και ψυχική.

«Το γιατί έφτασε στο σημείο αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι σκέφτηκε και γιατί προέβη σε αυτή την πράξη. Προφανώς είχαν μαζευτεί πολλά μέσα της, δεν μπόρεσε να τα διαχειριστεί και συνέβη ό,τι συνέβη», είπε η συνήγορος της 68χρονης στο newsit.gr.

Σημειώνεται ότι η 68χρονη, παρουσιάστηκε μόνη της στο Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά και ομολόγησε στον αστυνομικό τι είχε κάνει λίγη ώρα πριν.

Τα ζευγάρι διατηρούσε επί χρόνια καφενείο στο χωριό, ενώ τα τελευταία χρόνια ο άντρας, έπειτα από προβλήματα υγείας, είχε αποσυρθεί και, μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, δεν έβγαινε πλέον από το σπίτι.

Η 68χρονη, μετά την πράξη της, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι πέρασε άσχημα χρόνια μαζί του και πλέον δεν άντεχε άλλο.Το χρονικό

Ο 73χρονος ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι τους, στο δωμάτιο. Η 68χρονη υποστηρίζει πως προηγήθηκε φραστικός διαπληκτισμός, καθώς τελευταία αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και κινδύνευαν να χάσουν το σπίτι τους εξαιτίας παλαιότερων ενεργειών του άντρα της. Η 68χρονη αρχικά πήρε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, το οποίο έριξε στον άτυχο 73χρονο, όπως ήταν ξαπλωμένος, προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, στα χέρια και το σώμα.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, οι φωνές του άτυχου ηλικιωμένου «πονάω, πονάω» ακούσθηκαν έξω από το σπίτι, όμως κάποιοι συγχωριανοί θεώρησαν ότι ήταν άρρωστος και γι’ αυτό φώναζε.

Η 68χρονη, όμως, δε σταμάτησε εκεί. Πήρε στα χέρια της έναν μεγάλο ξύλινο πλάστη και άρχισε να χτυπάει τον 73χρονο στο κεφάλι και το σώμα, προκαλώντας του βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αφήνοντάς τον βαριά τραυματισμένο.

Αμέσως μετά την πράξη της βγήκε από το σπίτι και ζητούσε ταξί για να τη μεταφέρει στο Μελιγαλά. Προσφέρθηκε ένας συγχωριανός της, ο οποίος πήγαινε εκεί και του ζήτησε να την αφήσει στο αστυνομικό τμήμα. Μόνο όταν έφτασαν του είπε ότι πάει να παραδοθεί γιατί σκότωσε τον άντρα της. Εκεί η 68χρονη ενημέρωσε τους αστυνομικούς για την πράξη της.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός

Πηγή: www.newsit.gr