Παναγιώτης Μαυρίκος: Η κατάρα της οικογένειας που συγκλονίζει

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια μάνα και τα τρία παιδιά της, βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα σε αυτοκίνητα: Ένα φλεγόμενο κι ένα που έγινε υγρός τάφος.
Ο Παναγιώτης Μαυρίκος που κάηκε ζωντανός, η μητέρα του και ο αδελφός του που βρέθηκαν στην θάλασσα και ένα αδιανόητο οικογενειακό δράμα.
Για τραγικές συνθήκες διαβίωσης κάνει λόγο ο Αλέξης Κούγιας που θεωρεί πως η νέα τραγωδία δεν μπορεί παρά να είναι αυτοκτονία.
Δείτε τα βίντεο και τις εικόνες που προκάλεσαν σοκ στο πανελλήνιο.

Η χώρα συγκλονίστηκε στις 10 Ιουνίου του 2016, όταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος έβρισκε φρικτό θάνατο μέσα στο πολυτελές όχημά του. Η κάμερα του newsit.gr είχε καταγράψει την δραματική στιγμή με το μαύρο τζιπ να φλέγεται στην Αττική Οδό και τον δημοσιογράφο και εκδότη που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη και την Δικαιοσύνη, να βρίσκεται στην θέση του οδηγού.

Δείτε το βίντεο

Αυτό που ακολούθησε, είναι κάτι που και ως σενάριο ταινίας θα θεωρούνταν από πολλούς «τραβηγμένο». Η λέξη «κατάρα«, όσο κλισέ κι αν είναι, έρχεται αμέσως στο μυαλό.

Η μητέρα του, Σοφία Μαυρίκου, είχε μιλήσει πολλές φορές στα Μέσα Ενημέρωσης μετά τον θάνατο του γιου της. Ένα πικρό, «δηλητηριώδες» ποτήρι που η μοίρα την έφερε να πιει για δεύτερη φορά. Κι αυτό διότι και η κόρη της, αδελφή του Παναγιώτη Μαυρίκου, είχε πεθάνει μόλις στα 16 της χρόνια από καρκίνο…click4more Το δράμα της οικογένειας Μαυρίκου! Τραγικό τέλος για μάνα και παιδιά

Η Σοφία Μαυρίκου, λοιπόν, ήταν ένα ράκος. Το έλεγε φωναχτά, δεν το έκρυψε ποτέ. Στις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις της περιέγραφε μια ζοφερή καθημερινότητα, με πολλά προβλήματα και οικονομικής φύσης, ενώ η τραγωδία «πετούσε» σαν φάντασμα για χρόνια πάνω από την οικογένεια.

Η ίδια έλεγε πως ο άλλος γιος της, ο αδελφός που είχε ο Παναγιώτης Μαυρίκος, ήταν αυτιστικός. Ο Αλέξης Κούγιας, ωστόσο, μιλώντας στο newsit.gr υποστηρίζει πως είχε βαριά ψυχασθένεια, σχιζοφρένεια εκ γενετής.

Σε μια συνέντευξή της, είχε πει το εξής ανατριχιαστικό: «Προτιμώ να σκοτωθώ και να τον σκοτώσω, παρά να ζω σ’ αυτή την κοινωνία και να το ξαναπάρουν να το δω έτσι το παιδί μου«.

Έγινε λοιπόν ακριβώς αυτό; Αποφάσισε να δώσει τέλος στην ζωή και το δράμα της, παίρνοντας η ίδια στα χέρια της την τύχη και του άλλου της παιδιού, προφανώς για να μην μείνει μόνος σε αυτό τον κόσμο με τόσο σοβαρά προβλήματα;

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, ωστόσο όλα «δείχνουν» αυτό το σενάριο. Εκτός από τα ίδια της τα λόγια, που δεν άφηναν περιθώρια παρανόησης, υπάρχει κι ένα ακόμη στοιχείο.

Ότι σύμφωνα με μαρτυρίες, η Σοφία Μαυρίκου, από την θέση του οδηγού, «κόλλησε» πίσω από φορτηγό προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο του νέου Μώλου στην Δραπετσώνα -όπου απαγορεύεται η είσοδος για το ευρύ κοινό- και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα έπεσε στην θάλασσα.

Οι σοροί τους ανασύρθηκαν από τις Αρχές και το οικογενειακό δράμα είχε μόλις ολοκληρωθεί. Ο Παναγιώτης Μαυρίκος νεκρός μέσα στο φλεγόμενο όχημά του, η μητέρα κι ο αδελφός του νεκροί μέσα σε ένα όχημα που έγινε υγρός τάφος…Παναγιώτης Μαυρίκος – Τι λέει ο Αλέξης Κούγιας στο newsit.gr

«Είναι δυστυχώς η τραγική αυλαία ενός δράματος. Μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Τάκη Μαυρίκου που ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ήταν ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια, η οικογένεια όλη κατέρρευσε.click4more Το δράμα της οικογένειας Μαυρίκου! Τραγικό τέλος για μάνα και παιδιά

Η σύζυγός του και τα παιδιά του λόγω της παντελούς έλλειψης χρημάτων και λόγω του ότι οι τράπεζες πήραν το σπίτι τους στη Βάρκιζα, έφυγε για τον Βόλο, όπου ζει με τη βοήθεια συγγενών.

Η μητέρα και ο ανίατα πάσχων αδελφός, ο οποίος είχε βαριά ψυχασθένεια -σχιζοφρένεια εκ γενετής- ζούσαν, γιατί πλέον δεν είχαν που να μείνουν, σε τραγικές συνθήκες στη Δραπετσώνα.

Δεν είχα στην κυριολεξία, ούτε νερό. Η μητέρα προσπαθούσε να πωλήσει τους τίτλους της «Ακρόπολης», του «Ελληνικού Βορά» και των «Αθλητικών Νέων» μήπως εξοικονομήσει κάποια χρήματα.

Όμως υπήρχαν τεράστια προβλήματα ψυχικής υγείας και στους δύο. Δεν γνωρίζω τι θα πει το πόρισμα της Αστυνομίας, δίνω όμως πολλές πιθανότητες στην αυτοχειρία.

Όλοι αυτοί που έλεγαν ότι ο Μαυρίκος είχε χρήματα από τους εκβιασμούς, νομίζω σήμερα θα νιώθουν πολύ άσχημα. Ήταν μια τραγική οικογένεια. “Έφυγαν” όλοι τους, όχι με φυσικό θάνατο».Ακούστε όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στο newsit.grΠαναγιώτης Μαυρίκος – Οι μαρτυρίες για την τελευταία πράξη του δράματος

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας που ήταν στο σημείο, το αυτοκίνητο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κι έτσι κανείς δεν πρόλαβε να καταλάβει τι γινόταν και να αντιδράσει. Ο ίδιος μάλιστα εκτιμά πως πήγαινε με πάνω από 100 χλμ την ώρα.

Μαρτυρίες επίσης αναφέρουν πως η οδηγός «κόλλησε» πίσω από φορτηγό προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο (απαγορεύεται για το ευρύ κοινό), και στην συνέχεια έπεσε στην θάλασσα με ταχύτητα.

Επίσης αναφέρεται πως στο αμάξι ήταν δύο σκυλιά, το ένα από τα οποία βγήκε στην επιφάνεια και σώθηκε. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε και μεγάλη ποσότητα χαπιών.Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν δημοσιογράφος και εκδότης πληθώρας έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, με εκδοτικό όμιλο που εδρεύει στην Ακτή Μιαούλη. Μερικά από τα Μέσα ιδιοκτησίας του, είναι τα εξής: «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», «24 ΩΡΕΣ», «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ», «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ», «Αθλητική Ημέρα», «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ», www.greeknews.biz.
Αν και ξεκίνησε από απλός ρεπόρτερ του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, είχε ταχεία ανέλιξη ως εκδότης. Ωστόσο, η εκδοτική του δράση, αποτέλεσε σημείο αμφιλεγόμενο εξαιτίας της περίεργης στρατηγικής που ακολουθούσε.

Ο γνωστός εκδότης, παρακολουθούσε στην Επιτροπή Σημάτων του υπουργείου Εμπορίου τον χρόνο λήξης των σημάτων και μόλις διαπίστωνε ότι οι κάτοχοί τους δεν ανανέωναν τους τίτλους, έσπευδε και τους κατοχύρωνε. Συνήθως επέλεγε ιστορικούς τίτλους εφημερίδων («Ακρόπολις», «Μεσημβρινή», «24 Ωρες», «Επικαιρότητα») προκαλώντας την οργή, την ενόχληση ακόμα και τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του (περίπτωση Μεσημβρινής – οικογένειας Βαρδινογιάννη και περίπτωση Ακρόπολης και Δ. Κοντομηνά). Παράλληλα, είχε ως στόχο την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερης κρατικής διαφήμισης. Συνήθιζε να αποστέλλει ονομαστικές επιστολές προς τους εκάστοτε υπουργούς, απαιτώντας να συμπεριλάβουν στα σώματα των εφημερίδων πέντε φύλλα από τα έντυπα που εξέδιδε. Όταν δεν επετύγχανε τον στόχο του, έστελνε επιστολές διαμαρτυρίας μέχρι να τα καταφέρει.

Αντιπρόεδρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου

Εκτός από την κρατική διαφήμιση και τις εκδοτικές του ικανότητες, υπήρξε και αντιπρόεδρος του Ψυχιατρικού νοσοκομείου -αντικαθιστώντας τον καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Κωνσταντίνο Μπάλλα-, θέση την οποία οφείλει στον τότε υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις. Να σημειωθεί πως αν και αρχικά δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τις συνεδριάσεις ή τα ΔΣ του ιδρύματος, όταν έγινε γνωστή η μετακίνησή του εκεί στο ευρύ κοινό, άλλαξε στρατηγική. Αξίζει να αναφερθεί μάλιστα πως είχε παραχωρήσει το μισθό του στο ίδρυμα, σημειώνοντας πως ήταν συναισθηματικά δεμένος με αυτό λόγω της περιπέτειας ενός συγγενικού του προσώπου.Θητεία στη ΔΕΗ

Πριν ασχοληθεί με το ρεπορτάζ και τη δημοσιογραφία ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν υπάλληλος στη ΔΕΗ. Σε αυτήν, γνωρίστηκε με τη σύζυγό του Ευαγγελία με την οποία απέκτησαν μια κόρη, τη Σοφία.Όταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος συνελήφθη το 2016

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος, ήταν από τα πρώτα άτομα που συνελήφθησαν το Φεβρουάριο του 2016, όταν εξαρθρώθηκε σπείρα με την κατηγορία ότι διέπραττε εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζών και επιχειρήσεων. Λίγο αργότερα, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός/Στέργιος Σαμαρτζής.

Πηγή: www.newsit.gr