Πετρούπολη: Με τον νέο Ποινικό Κώδικα η απόφαση για την δολοφονία του βρέφους – Τι άλλαξε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το έγκλημα στην Πετρούπολη είχε σοκάρει το πανελλήνιο και η δικαστική απόφαση πάρθηκε με γνώμονα τον νέο Ποινικό Κώδικα, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε αλλαγές.

«Ευχαριστώ πολύ τη Δικαιοσύνη για το ανθρώπινο πρόσωπο που μου έδειξε». Αυτό ανέφερε στο newsit.gr διά του συνηγόρου της Σπύρου Δημητρίου, η 19χρονη, η οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών για παιδοκτονία.Η δολοφονία του βρέφους στην Πετρούπολη και ο νέος Ποινικός Κώδικας

Ο συνήγορος υπεράσπισης τόσο της 19χρονης όσο και της μητέρας της στην οποία επεβλήθη ποινή κάθειρξης 12 ετών, επίσης με αναστολή μέχρι το Εφετείο, ανέφερε στο newsit.gr: «Η απόφαση είναι πάρα πολύ ανθρώπινη και επιεικής».

Πετρούπολη

Ο κ. Δημητρίου διευκρίνισε ότι «εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το νέο άρθρο του ποινικού κώδικα, σύμφωνα με το οποίο η ανθρωποκτονία δεν δικάζεται αποκλειστικά με ποινή τα ισόβια, αλλά εξαρτάται από την πράξη. Ενώ η ποινή που προβλέπεται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας είναι από 10 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη, το δικαστήριο επέβαλε στη μητέρα 12 χρόνια. Πρόκειται για πολύ επιεική ποινή για πρώτο βαθμό».

Ο Σπύρος Δημητρίου υπογράμμισε ακόμη ότι το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία για τη 19ρονη από ανθρωποκτονία σε παιδοκτονία και της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός.

Πηγή: www.newsit.gr