Καιρός: Χαλάζι δίχως προηγούμενο στην Αττική

Το χαλάζι έπεφτε με απίστευτη πυκνότητα σε πολλές περιοχές της Αττικής.
Η χαλαζόπτωση δεν κράτησε πολύ αλλά προκάλεσε φθορές.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από όλη την Αθήνα.

Ο καιρός έδειξε για τα καλά τα δόντια του και στην Αττική. Για περισσότερα από πέντε λεπτά οι Αθηναίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας την πυκνότητα με την οποία έπεφτε το χαλάζι αλλά και το μέγεθος που είχε σε πολλές περιοχές.

Όπως μας ενημερώνουν αναγνώστες μας χαλάζι έριξε στο κέντρο της Αθήνας, στο Παγκράτι, στα Ιλίσια, στην Ηλιούπολη, στον Βύρωνα, στο Παλαιό Φάληρο και στο Μαρούσι. Το χαλάζι εκτός από πυκνό ήταν και μεγάλους μεγέθους όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που θα δείτε παρακάτω. Η σφοδρότητα του φαινομένου ήταν τόσο μεγάλη που προκάλεσε φθορές σε ΙΧ αλλά και σε ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Αν είστε σε περιοχή που έχει προβλήματα μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες ή βίντεο στο info@newsit.grΔείτε και εικόνες από το χαλάζι

Νωρίτερα, σφοδρός ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα προκαλώντας καταστροφές στον Ασπρόπυργο. Η σφοδρότητα του φαινομένου ήταν τέτοια που παρέσυρε οικιακές συσκευές σε εταιρεία Logistics. Οι εικόνες από το σημείο είναι εντυπωσιακές.

Από τους νομούς Αρκαδίας, Κορινθίας και Αργολίδας πέρασε επίσης το μέτωπο που νωρίς σήμερα Παρασκευή έπληξε τη δυτική Ελλάδα, προκαλώντας εκτεταμένα προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ καταιγίδες αυτή την ώρα πλήττουν και την κεντρική Εύβοια.

Εικόνα από τις πλημμύρες στην Τρίπολη

Σύμφωνα με τον μετωρολόγο Νίκο Μαζαράκη ο οποίος μίλησε στο newsit.gr, τα μέτωπα αυτά κινούνται προς τον Σαρωνικό. Σύμφωνα με τον κ. Μαζαράκη για το υπόλοιπο της ημέρας στην Αττική αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες θα ξεκινήσουν σε λίγο δεν αποκλείεται κατά τόπους να είναι έντονες. Πάντως, αναμένεται προς το βράδυ τα φαινόμενα να εξασθενήσουν και σταδιακά να σταματήσουν.

Πηγή: www.newsit.gr