Καιρός: Τι είναι το shelf cloud που κάλυψε όλη την Αττική

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πριν την καταιγίδα που ξέσπασε νωρίτερα στην Αττική ο ουρανός καλύφθηκε από ένα γιγαντιαίο σύννεφο.
Το σύννεφο αυτό ονομάζεται shelf cloud.
Δείτε φωτογραφίες από το φαινόμενο.

Το φαινόμενο που είδαμε και γέμισε με φωτογραφίες τα social media πάνω από την Αττική με τα σύννεφα να κάνουν έναν περίεργο σχηματισμό ονομάζεται shelf cloud. Πολλοί ήταν εκείνοι σήμερα στην Αττική που κοιτάζοντας ψηλά λίγο πριν την καταιγίδα έπαθαν σοκ βλέποντας τους περίεργους σχηματισμούς που έκαναν τα σύννεφα. Η εικόνα αυτή δεν είναι καθόλου συνηθισμένη για τον Αττικο ουρανό.

Η άκρη από το μεγάλο αυτό σύννεφο που ονομάζεται shelf cloud δίνουν την αίσθηση ότι πέφτει προς το έδαφος. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, χαρακτηριστικό του self cloud είναι η έντονη βροχόπτωση που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους. Μάλιστα συνήθως προηγείται ισχυρός άνεμος και ακολουθεί το ξέσπασμα της καταιγίδας.

Αν καταγράψατε κι εσείς το υπέροχο αυτό φαινόμενο μοιραστείτε το μαζί μας στο [email protected]

Τα σύννεφα αυτά προκαλούνται από τις απότομες μετακινήσεις θερμών και ψυχρών αέριων μαζών. Φαίνονται εντυπωσιακά, ίσως ακόμη και τρομακτικά και πολλοί τα μπερδεύουν με ανεμοστρόβιλο. Όμως τις περισσότερες φορές είναι ακίνδυνα. Εξαφανίζονται τόσο γρήγορα όσο γρήγορα εμφανίστηκαν. Για του λόγου το αληθές μετά την καταιγίδα το σύννεφο είχε εξαφανιστεί και έδωσε την θέση του σε ένα λαμπρό ουράνιο τόξο.Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

καιρός

Πηγή: www.newsit.gr