H google γιορτάζει τη μέρα του παππού και της γιαγιάς με ένα τρυφερό doodle [εικόνα]

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας σήμερα και η google τιμά, παππούδες και γιαγιάδες με ένα doodle αφιερωμένο σε αυτούς.

Το σημερινό doodle της google για την ημέρα Ηλικιωμένων

Η Παγκόσμια ημέρα την Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια για την Τρίτη Ηλικία», γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου απο το 1990. Καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και για να θίξει τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι ηλικιωμένοι άνω των 65 αντιπροσωπεύουν το 20% του πληθυσμού

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσίευση της Eurostat τον Ιούνιο 2016, η δημογραφική γήρανση της Ευρώπης θα είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα απασχολήσουν την ΕΕ, ενώ η αύξηση του πληθυσμού των ηλικιωμένων έχει απασχολήσει και την ΕΚΤ.

Ο πληθυσμός της ΕΕ το 2015 ήταν 508,5 εκατομμύρια με τους άνω των 65 ετών να αντιπροσωπεύουν το 20% του πληθυσμού, με το μεγαλύτερο ποσοστό να το κατέχουν η Ιταλία 21,7%, η Γερμανία 21% και η Ελλάδα 20,9%, με την τελευταία να αυξάνει ακόμα περισσότερο τα ποσοστά της.

Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια προσωπικοτήτων. Η σημερινή μέρα έρχεται για να μας υπενθυμίσει πως η τρίτη ηλικία είναι παρούσα και δεν χρειάζεται μόνο τη συμπαράσταση των

Πηγή: www.newsone.gr