“Μου είπαν πως θα δουλέψω ως πωλήτρια”. Πως δρούσε το κύκλωμα μαστροπείας και το δέλεαρ για τις νεαρές γυναίκες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μέχρι και κοριούς στα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων τους έβαζε το κύκλωμα μαστροπείας που δρούσε στην Αθήνα και έφερνε κοπέλες από τη Μολδαβία με δέλεαρ μια καλύτερη ζωή.

Οι κοπέλες από την Μολδαβία έρχονταν στη χώρα μας με υποσχέσεις για δουλειά και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και τελικά το κύκλωμα μαστροπείας της υποχρέωνε να δουλεύουν σε οίκους ανοχής.

Ο εύκολος στόχος των μαστροπών ήταν οι κοπέλες με σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα στη Μολδαβία που έψαχναν μια διέξοδο για να φύγουν από την φτώχεια και την ανέχεια στη χώρα τους. Ανάμεσά τους και ανήλικες.

Στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 φιλοξενείται η μαρτυρία μιας 18χρονης στους αστυνομικούς, στην οποία το κύκλωμα μαστροπείας είχε τάξει δουλειά σαν πωλήτρια και μόλις ήρθε στη χώρα μας, την υποχρέωσε να δουλέψει σε οίκο ανοχής.

“Τα μόνα χρήματα στο σπίτι τα έφερνε η μητέρα μου, η οποία δούλευε στα χωράφια, ενώ ο πατριός μου δεν δούλευε. Γι’ αυτό τον λόγο όταν τελείωσα το σχολείο αποφάσισα να μετακομίσω στο Κισινάου, όπου έπιασα δουλειά ως σερβιτόρα σε μια καφετέρια με μισθό 130 ευρώ το μήνα. Μου ανέφερε πως δεν θέλει άμεσα πίσω τα χρήματα αλλά όποτε έχω χρήματα δικά μου. Σε όλες τις συναντήσεις μαζί του, μου έλεγε ότι θα δουλέψω ως πωλήτρια χωρίς να μου αναφέρει παραπάνω λεπτομέρειες. Μου είπε πως θα παίρνω καλά λεφτά και θα μπορούσα να ζω άνετα”.

Αντί για πωλήτρια όμως υποχρεώθηκε να δουλέψει σε οίκο ανοχής, μέχρι και πριν από μερικές μέρες οπότε ξεσκεπάστηκε το κύκλωμα μαστροπείας, με την αστυνομία να περνά χειροπέδες σε 15 μέλη του κυκλώματος και να προχωρά στην κατάσχεση δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Πηγή: www.newsit.gr