Αίγιο: Ποινική δίωξη με 4 κατηγορίες στον οδηγό που σκότωσε γιαγιά και εγγονό – Βγήκε από το ψυχιατρείο.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το δυστύχημα στο Αίγιο συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα. Ο 28χρονος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, "θέρισε" γιαγιά και εγγονάκι, που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο...

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον οδηγό που θέρισε γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η ποινική δίωξη στον 28χρονο οδηγό ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Ναυτοδικείου και αφορά σε επικίνδυνη οδήγηση, ανθρωποκτονία εξ΄αμελείας, εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Επιπλέον, του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο νεαρός θα απολογηθεί τις επόμενες ημέρες για το τραγικό δυστύχημα στο Αίγιο που έγινε στις 26 Αυγούστου. Είχε σκοτώσει με το αυτοκίνητό του γιαγιά και εγγονάκι μόλις ενός έτους, που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο.

Ο οδηγός, ο οποίος υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό και έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, βγήκε από το ψυχιατρείο που νοσηλευόταν μετά το δυστύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πόρισμα των πραγματογνωμόνων ο οδηγός μπήκε στη μοιραία στροφή με 100 χλμ. Ακόμα το πόρισμα δεν έχει παραδοθεί στις Αρχές, ενώ έχει ορισθεί από την πλευρά του οδηγού και τεχνικός σύμβουλος.Κούγιας για αλκοτέστ οδηγού

«Δεν έχει έρθει η επίσημη έκθεση μετά τη λήψη αίματος, ώστε να γνωρίζουμε την ακριβή περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα. Πληροφορήθηκα ότι έχει διαρρεύσει η τιμή του 1,71. Καταρρέει ως εκ τούτου όλη η παραφιλολογία περί ακραίας μέθης, αφού το όριο είναι 1,10.

Υπάρχει μια ασήμαντη παραπάνω ποσότητα. Υπάρχει οινόπνευμα στο αίμα, αλλά είναι σύνηθες κάτι τέτοιο για τα νέα παιδιά. Αν θεωρούμε κάποιον μεθυσμένο με 1,71 θα πρέπει τα τρία τέταρτα των παιδιών, ειδικά στην περιφέρεια, να μην κυκλοφορούν στον δρόμο.

Περιμένω και τα υπόλοιπα έγγραφα. Πιθανολογώ ότι η ποινική δίωξη θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Όταν θα κληθούμε για απολογία, θα έχουμε επίσημα τα στοιχεία. Περιμένουμε επίσης την τεχνική έκθεση για να δούμε τι έπαθε το αυτοκίνητο, γιατί ο εντολέας μου δεν είχε από το σοκ τη δυνατότητα να μας δώσει εξήγηση».

Πηγή: www.newsit.gr