Ελένη Αντωνιάδου: "Πόλεμος" και… απαντήσεις με βραβείο της NASA

Η Ελένη Αντωνιάδου έχει γίνει τις τελευταίες ώρες το… βασικό θέμα συζήτησης στα social media, με την ίδια να παίρνει για πρώτη φορά θέση.

Ελένη Αντωνιάδου: Ένα όνομα που εδώ και λίγες ώρες έχει προκαλέσει σάλο στα social media. Είναι η Ελληνίδα βιοεπιστήμονας, η οποία έχει πολλάκις παρουσιαστεί στο παρελθόν σε μέσα ενημέρωσης ως συνεργάτης της NASA και εργάζεται ως ερευνήτρια στην αναγεννητική ιατρική, την τεχνολογία τεχνητών οργάνων και την διαστημική ιατρική.

Είναι η Ελληνίδα επιστήμονας που βραβεύτηκε ως γυναίκα της χρονιάς 2013 στην εκδήλωση FDM Everywoman In Technology Awards στο Λονδίνο.

Μάλιστα, είχε επιλεγεί από την Mattel ώστε να συμπεριληφθεί μεταξύ των γυναικών που διαπρέπουν στο επάγγελμά τους, που θα γίνουν… κούκλες της Barbie!

Υπήρξε μεταξύ των γυναικών που, σύμφωνα με την εταιρία, θα «εμπνεύσουν την επόμενη γενιά γυναικών!».

Πριν μία περίπου εβδομάδα, λοιπόν, το όνομα της Ελένης Αντωνιάδου επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή την βράβευσή της στα «Επιχειρηματικά Βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος» από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, είχε κάνει μάλιστα μια ανάρτηση, στην οποία αποθέωνε την ερευνήτρια, με την τελευταία να απαντά στην υπουργό με επίσης αποθεωτικά σχόλια.

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές και μόλις σήμερα, Δευτέρα 16.09.2019, η ίδια η Ελένη Αντωνιάδου πήρε για πρώτη φορά θέση…Δείτε την ανάρτηση της υπουργού Παιδείας

«Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι». Απονέμοντας στην Eleni Antoniadou, που διαπρέπει στη NASA, ειδική στους τομείς της…

Gepostet von Niki Kerameus am Freitag, 6. September 2019Προς τι… ο χαμός με την Ελένη Αντωνιάδου

Αφορμή για τον… χαμό στα social media ήταν μια ανάρτηση του αναπληρωτή καθηγητή Κώστα Μπουγιούκου, ο οποίος ισχυρίζεται πως η κυρία Αντωνιάδου δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτης της NASA. Αντ’ αυτού ισχυρίζεται πως η Ελληνίδα επιστήμονας έχει παρακολουθήσει απλώς ένα summer camp της NASA, όπως και ότι δεν έχει βραβευτεί ποτέ από την αμερικανική διαστημική εταιρία.

Δείτε την ανάρτηση

Μια πανάσχετη υπουργός παιδείας με κάμποσο αέρα (δεν θα μπορούσε να έχει και τίποτε άλλο… α και λίγο ευχέλαιο το πολύ)…

Gepostet von Costas Bouyioukos am Samstag, 14. September 2019

Όπως αναφέρεται στο greekreporter.com η νεαρή επιστήμονας επιλέχτηκε το 2012 να φοιτήσει στην Ακαδημία Εξερεύνησης του Διαστήματος της NASA, αφότου αρίστευσε στις διδακτορικές της σπουδές στην βιοτεχνολογία στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Ωστόσο, στο ίδιο άρθρο, το οποίο χρονολογείται από τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ελένη Αντωνιάδου αναφέρει πως επιθυμεί – στο μέλλον – να γίνει αστροναύτης και έτσι να εξερευνήσει τη ζωή στο διάσημα.

Μια ακόμη ανάρτηση, ενός πρώην καθηγητή της -λίγο πιο ψύχραιμη είναι η αλήθεια- του κ. Παντελή Μπάγκου προκάλεσε επίσης αμέτρητα σχόλια.

Δείτε την

Είναι ένα πολύ λεπτό θέμα αυτό που θα αναλύσω, για αυτό θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός. Είδαμε πριν από λίγες μέρες…

Gepostet von Pantelis Bagos am Sonntag, 15. September 2019

Ουσιαστικά οι επικριτές της Ελληνίδας ερευνήτριας την κατηγορούν πως «καρπώθηκε» εύσημα που δεν της αναλογούν με βάση την πραγματική ακαδημαϊκή της πορεία, αφού δεν προέβη στις απαραίτητες διευκρινίσεις για το τι πραγματικά έχει κάνει και τι όχι.Πλέον, όμως, η Ελένη Αντωνιάδου απαντά

Είναι η πρώτη φορά που παίρνει θέση και με μια ανάρτησή της στο Facebook κρατά χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας τις επιθέσεις επί προσωπικού και προτιμώντας να δημοσιεύσει ένα βραβείο που όπως φαίνεται της έχει απονεμηθεί από την NASA, για ένα project σχετικό με την τεχνητή νοημοσύνη και την εξερεύνηση του διαστήματος.Δείτε την ανάρτησή της

Μικρά βήματα στον χώρο της έρευνας γίνονται με συνεχή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με…

Gepostet von Eleni Antoniadou am Montag, 16. September 2019