Γαύδος: Αγιασμός και «πρώτο κουδούνι» για τους δύο μαθητές του νησιού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης στην ακριτική Γαύδο χτύπησε σήμερα το «πρώτο κουδούνι», για την νέα σχολική περίοδο. Η τελετή του αγιασμού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι.

Στο δημοτικό σχολείο της Γαύδου τοποθετήθηκε η εκπαιδευτικός Μαρία Δανά που θα κάνει μάθημα σε δύο αδέλφια την Κέλλυ και τον Νίκο. Τα δύο παιδιά πήραν από μια σχολική τσάντα με όλα τα αναγκαία σχολικά είδη, που προσέφερε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, ενώ όπως ανακοίνωσε ο κ. Μηλιαράκης, για δεύτερη σχολική χρονιά θα εφαρμοστεί στο σχολείο της Γαύδου το πρόγραμμα για τη διενέργεια μαθημάτων αγγλικής γλώσσας και πληροφορικής μέσω διαδικτύου από την έδρα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Χανίων.

Παράλληλα το σχολείο, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης, απέκτησε νέο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει διαδραστικό προτζέκτορα, νέο φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και βιντεοκάμερα. Μάλιστα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με το σχολείο.

Μιλώντας στο newsit.gr η δήμαρχος της Γαύδου ανέφερε: «η δασκάλα ήρθε πρόθυμα και με χαρά να αναλάβει τα καθήκοντά της. Έχουμε δύο μαθητές οι οποίοι πηγαίνουν στην τετάρτη δημοτικού. Είναι αδελφάκια». Η δήμαρχος πρόσθεσε ότι στο νησί μένουν δύο ακόμη παιδιά τα οποία όμως είναι μικρότερα και δεν πηγαίνουν ακόμη σχολείο».

Στη Γαύδο ήταν ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Γιάννης Παρασύρης με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Μανόλη Μηλιαράκη και τον υπεύθυνο Πληροφορικής (ΠΛΗΝΕΤ) Κώστα Βερονίκη, οι οποίοι συνάντησαν στο Σχολείο τη Δήμαρχο Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, την δασκάλα του σχολείου Μαρία Δανά, την οικογένεια Λουγιάκη της οποίας τα δύο παιδιά φοιτούν στο σχολείο, αλλά και τον ιερέα του νησιού πατήρ Εμμανουήλ Μπικογιαννάκη που τέλεσε τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά. Παρόντες ήταν τόσο ο αστυνομικός του νησιού Γιάννης Κουμουδέλης όσο και ο Πυροσβέστης Μύρωνας Στρατάκης, μαζί με ακρίτες κατοίκους του νησιού.

«Ήθελα να είμαι κοντά σας αλλά θα το κάνω σύντομα. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά και σε ότι χρειαστείτε θα βοηθήσουμε», είπε ο Περιφερειάρχης στη συνομιλία που είχε με εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς που ευχαρίστησαν για την προσφορά των μηχανημάτων.

Η Περιφέρεια Κρήτης δώρισε τα απαραίτητα μηχανήματα στο σχολείο για να μπορούν οι νεαροί μαθητές να κάνουν Αγγλικά αλλά και Πληροφορική από απόσταση, σε μια προσπάθεια, οι δύο μαθητές του πιο απομακρυσμένου και πιο μικρού σχολείου της Κρήτης να έχουν ίση πρόσβαση στη μάθηση.

Σημειώνεται πως το Δημοτικό Σχολείο της Γαύδου είναι το μικρότερο σχολείο της Κρήτης και το νοτιότερο της Ευρώπης με μόλις δύο μαθητές και ο διαδραστικός προτζέκτορας, οι υπολογιστές και ο λοιπός τεχνικός εξοπλισμός θα δώσουν τη δυνατότητα σε καθηγητές να διδάσκουν τα παιδιά από τα Χανιά με αμφίδρομο τρόπο, διορθώνοντας ζωντανά τα λάθη, όπως όταν ο δάσκαλος βρίσκεται στην τάξη.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός

Πηγή: www.newsit.gr