200 στην στροφή και… "καμπάνα" από την Τροχαία – "Τρελάθηκαν" τα ραντάρ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Άγριες και επικίνδυνες κόντρες σε Πειραιά και Εθνική Οδό.
"Ντου" της αστυνομίας το βράδυ της Πέμπτης.
"Έπιασαν" ταχύτητες... 195 χλμ τα κοντέρ.

Μπορεί ο SinBoy να ανακοίνωσε πως θα αλλάξει όνομα, ωστόσο απ’ότι φαίνεται… αφήνει παρακαταθήκη, μιας και κάποιοι συμπολίτες μας δυστυχώς κάνουν πράξη το «200 στη στροφή».

Ο λόγος φυσικά για όσους το βράδυ επιδίδονται σε «κόντρες» με αυτοκίνητα και μηχανές σε γνωστά «στέκια» της Αττικής, φτάνοντας ταχύτητες που προκαλούν ίλιγγο.

Σε τέτοιες κόντες… επενέβη το βράδυ της Πέμπτης (05.09.2019) η τροχαία στην Εθνική Αθηνών Λαμίας και στον Πειραιά, στο πλαίσιο των γενικότερων ελέγχων που πραγματοποίησε για παραβάσεις.

Όπως είναι φυσικό αφαίρεσε άδειες οδήγησης, άδειες κυκλοφορίας και πινακίδες, αλλά και ακινητοποίησε οχήματα. Δεν έλειψαν προφανώς και τα πρόστιμα.

Οι ταχύτητες που κατέγραψαν οι αστυνομικοί… μιλούν από μόνες τους.

Αναλυτικά το δελτίο τυπου της ΕΛΑΣ

«Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 5-9-2019 ειδική εξόρμηση στην περιοχή του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Β/Α Αττικής και στην περιοχή του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Πειραιώς, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.).

Συνολικά διενεργήθηκαν -345- τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν -114- παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, ως εξής:

Υπέρβαση ορίου ταχύτητας: -41-
Αντικανονικοί υαλοπίνακες (φιμέ): -15-
Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου: -9-
Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ): -2-
Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -1-
Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -46-
Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν -36- άδειες ικανότητας οδήγησης, -25- άδειες κυκλοφορίας και -16- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν -4- οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα».

Πηγή: www.newsit.gr