Τραγωδία στο λούνα παρκ: Κατέβαζαν τα παιδιά ουρλιάζοντας.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τις σοκαριστικές στιγμές περιγράφει μία γυναίκα, αυτόπτης μάρτυρας, η οποία μαζί με το παιδί της βρίσκονταν πάνω στο φονικό παιχνίδι του λούνα παρκ, μαζί με την άτυχη 14χρονη που σκοτώθηκε.

Η γυναίκα περιγράφει ό,τι έζησε πάνω στο παιχνίδι «χαλί» μαζί με την 12χρονη κόρη της, πριν η διασκέδαση μετατραπεί σε ανείπωτη τραγωδία. Όπως λέει χαρακτηριστικά «το νορμάλ ήταν να ανεβαίνει το παιχνίδι στην κορυφή να σταματάει για μισό λεπτό, μετά κάνει άλλη μία στροφή, αρχίζει να μειώνει ταχύτητα και να σταματάει και να κατεβαίνει. Αυτό ήταν το νορμάλ, έτσι λειτουργούσε το παιχνίδι».

Αυτό όμως, δε συνέβη χθες, όταν έγινε το κακό, σύμφωνα με την ίδια…

«Χθες όμως ανεβαίνει πάνω, σταματάει λίγο πάνω, τα καθίσματα ήταν πάνω, αρχίζει να κατεβαίνει, κάνει τον κύκλο γρήγορα χωρίς να σταματήσει πάνω και ενώ έπρεπε να σταματήσει για το τέλος, αυτό συνέχιζε να κάνει συνέχεια στροφές με ιλιγγιώδη ταχύτητα γύρω -γύρω. Έκανε αρκετούς κύκλους και εκεί έγινε το συμβάν».click4more Αλμυρός: Αυτό είναι το σημείο όπου σκοτώθηκε η 14χρονη – Εκσφενδονίστηκε και...

Και προσθέτει: «Εγώ ήμουν πάνω στο παιχνίδι με την κόρη μου 12 χρονών. Μέχρι ένα σημείο η νορμάλ μετά που άρχισε και έκανε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τους κύκλους πανικοβλήθηκα. Σκεφτόμουν τι κάνει το παιδί μου, είχαν μελανιάσει τα χέρια μου. Το παιδί μου ήταν όρθιο δεν μπορούσε να καθίσει στο κάθισμα από τις στροφές, ήταν στο αέρα. Είχα βάλει τα πόδια μου και τα χέρια μου και προσπαθούσα να κρατήσω το παιδί. Αν δεν ήμουν εκεί το παιδί θα έφευγε. Αφού και εγώ σηκωνόμουν από το κάθισμα, ένοιωθα ότι θα φύγω. Ήταν τραγικό. Το παιχνίδι σταμάτησε όταν εκσφενδονίστηκε το παιδί, έκοψε την ταχύτητα για να σταματήσει».

Η γυναίκα λέει, ότι δεν κατάλαβε ότι κάποιο παιδί «έφυγε» από το παιχνίδι γιατί ήταν στην άλλη άκρη. Απλά είχε πανικοβληθεί, όπως αναφέρει, ενώ όταν το παιχνίδι ήταν κοντά στο έδαφος, για να σταματήσει άρχισε να βρίζε τον χειριστή.

Περιγράφοντας τις τραγικές στιγμές που ακολούθησαν η μητέρα λέει: «Όλοι κατέβαζαν τα παιδιά ουρλιάζοντας. Τα κατέβαζαν και τα έπαιρναν μακριά όλα τα παιδιά. Ούρλιαζαν και έτρεχαν. Άρχισε να έρχεται ο κόσμος και έλεγα, «τί έκανε, πού είναι, να τον πιάσουμε, να φωνάξουμε την Αστυνομία». Δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί. Μετά όταν είδα τον κόσμο να μαζεύεται στο διπλανό παιχνίδι έμαθα ότι έφυγε το παιδί από το παιχνίδι».

Λέει ότι μόλις πήγαν οι αστυνομικοί στον χώρο, πήγε και δήλωσε ότι θέλει να κάνει καταγγελία και ήδη έχει δώσει κατάθεση στην Αστυνομία.Το χρονικό της τραγωδίας

Το κακό έγινε σε εμποροπανήγυρη του Αλμυρού. Το 14χρονο κορίτσι που ήταν στο παζάρι με την οικογένειά του, έπεσε από το παιχνίδι του λούνα παρκ. Η ανήλικη δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά της.

Στο Κέντρο Υγείας της περιοχής μεταφέρθηκαν επτά πολίτες που λιποθύμησαν βλέποντας το δυστύχημα. Συγκεκριμένα, το περιστατικό έγινε στις 10.30 χθες το βράδυ. Στην εμποροπανήγυρη επικράτησε απόλυτο χάος. Ολόκληρο το Κέντρο Υγείας Αλμυρού τέθηκε σε συναγερμό. Η μητέρα του κοριτσιού βλέποντας το παιδί πεσμένο στο έδαφος κατέρρευσε.

Μάρτυρες είπαν ότι η ανήλικη εκτοξεύτηκε από το παιχνίδι του λούνα παρκ που λέγεται «χαλί» το οποίο μοιάζει με σφυρί και γυρίζει γύρω γύρω.

Το κορίτσι χτύπησε το κεφάλι του και στα κάτω άκρα πέφτοντας σε άλλο παιχνίδι, το «ταψί» και κατέληξε κάτω από την μπαλαρίνα.

Πηγή: taxydromos